Bahçeli Başbakan olacak

Bahçeli Başbakan olacak
Kürt açılımı hangi partiye ne kazandırdı, ne kaybettirdi anketlerle ölçülüyor.

Bu konuda en uçuk fikir Bugün yazarı Hakan Aygün'den geldi. Aygün'ün oldukça iddialı Kürt açılımı AKP'ye kaybettirecek MHP'ye kazandıracak diyen Aygün, Bahçeli de Başbakan olacak diyor.

MHP'NİN ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ
Son anketler, "Kürt açılımı tartışmaları"nın MHP'yi yükselttiğini, CHP ile AK Parti'de ise düşüş yaşandığını gösteriyor.

Hiç şaşırmadım! Birincisi CHP'deki düşüş, düşüş değil! Çünkü tüm anketlerde böyledir. Seçim atmosferi yokken, CHP hep düşük çıkar. Bence ilk kez seçim uzaktayken, bu kadar yüksek çıkmış.

OYUM ZİYAN OLMASIN
Çünkü CHP'den değil ama "yönetimini gençleştirememesinden" memnun olmayan bir kitle var. CHP hakkında atıp tutarlar ama alternatif ortaya çıkmadığından, sandık vakti geldiğinde "oyum ziyan olmasın" diye kötünün iyisi gördükleri CHP'ye oy verirler.

CHP POTANSİYEL OLARAK YÜZDE 25- 30 ARASINDA BİR PARTİ
Geçmiş tecrübeler ışığında diyebilirim ki, Kürt açılımı tartışmaları CHP'ye asla 2 puan kaybettirmemiştir, tam tersine birkaç puan kazandırmıştır. CHP artık potansiyel olarak yüzde 25 ila yüzde 30 arasında bir partidir. Bu böyle biline!

AKP'YE OY VERENLERİ AVRUPALI SOLCU SEVİYESİNDE SANIYORLAR
Gelelim, MHP'ye! Kürt açılımı iktidar partisinden ne eksiltirse, gideceği adres MHP'dir. Sol liberal aydın arkadaşlarım, pek sevdikleri açılım yüzünden pek sevdikleri AK Parti'den kaçacak oyların hiç sevmedikleri MHP'ye gideceğine anlam veremiyorlar. Çünkü AK Parti'ye oy verenleri kendileri gibi "Avrupalı solcu seviyesinde" sanıyorlar.

AKP'DEN KAÇAN HER OY MHP'YE
Bu arkadaşlarım hep "saf"tır ve öyle kalacaklar! Onların "sandıkları bilinçli kitle" maalesef sadece hiç sevmedikleri CHP'de var! AK Parti ile MHP ise aynı seçmen tabanının partileri! Diyeceğim o ki, AK Parti'den kaçan her oy blok halde MHP'ye gider.

BAHÇELİ BAŞBAKAN OLACAK
Doğanın kuralı gereği, aynı partinin üç kere üst üste tek başına iktidar görmesi "yıpranma payı" yüzünden çok zor olduğuna göre, bu gidişle Bahçeli'ye Başbakanlık yolu görünüyor!