Bahçeli: Bu devranın 7 Haziran’da dönecek

Bahçeli: Bu devranın 7 Haziran’da dönecek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin 13 yıla yakın bir süredir karanlık bir dehlizde olduğunu öne sürerek, bu devranın 7 Haziran’da döneceğini söyledi.

Partisinin Mersin’de düzenlediği mitinge katılan Bahçeli, kalabalık tarafından Türk bayraklarıyla karşılandı. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde düzenlenen miting saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra ‘Devletin başına Devlet gelecek’ sloganıyla platforma çıkan Bahçeli, Mersinlilerden 7 Haziran seçimleri için oy istedi. Seçimlere 22 gün kaldığını anımsatan Bahçeli, “Maşallah bugün Mersin ayağa kalkmıştır. Bugün Mersin vatana, millete ve şanlı bayrağımıza göğsünü siper etmiştir ve bugün Mersin umut saçmakta, bu muhteşem coşkuyla düşman çatlatmaktadır. Sizlerle övünüyor, sizlere güveniyorum. Mersin’de yaşayan kökeni, mezhebi, inancı ne olursa olsun her vatandaşımı bağrıma basıyorum” dedi.

“TÜRKİYE 13 YILDIR KARANLIK BİR DEHLİZDEDİR”

22 gün sonra yapılacak genel seçimlerin barış, huzur, olgunluk, güvenli ve demokratik yarış içinde geçmesini temenni eden Bahçeli, siyasi partilere ve milletvekili adaylarına da başarılar diledi. Bahçeli, Türkiye’nin 13 yıla yakın bir süredir karanlık bir dehlizde olduğunu öne sürdü. Türkiye’nin bu sürede iç çekişmelere, dış tahriklere maruz olduğunu iddia eden Bahçeli, “Türkiye’miz altımızdan kayıp gitmektedir. Önümüz sisli, arkamız güvensiz, sağımız sorun, solumuz soru işaretleriyle doludur. Ve bu ağır ülke gündeminden Mersin şikayetçi ve muzdariptir. Gelişmeden ortada iz ve eser yoktur. Kalkınmanın adımını duyan yoktur. Zenginleşmeyi gören ve yaşayan görünmemektedir. Büyümeyi, refahı ve ekonomik iyileşmeyi hisseden bulunmamaktadır” diye konuştu.

“DAVUTOĞLU YİNE HAYAL ALEMİNDE GEZMİŞTİR”

Başbakan Davutoğlu’nun dünkü Balıkesir mitinginde söylediklerine Mersin’den yanıt veren Bahçeli, hükümetin ‘kalkındık, geliştik, zenginleştik’ iddialarının yalandan ibaret olduğunu kaydetti. Bahçeli, şunları söyledi: “Davutoğlu dün Balıkesir’den yine yalan rüzgarı estirmiş, yine hayal alemine gezmiştir. 12 yılda milli gelirin 230 milyar dolardan 830 milyar dolara çıktığına değinmiştir. Milletimiz bu bayatlamış söz ve ham açıklamayı yıllardır dinlemiştir. 12 yılda milli gelir 600 milyar dolar arttığına göre, Mersinlinin bundan payını almış olması lazımdır. Peki, arttığı iddia edilen milli gelirden hakkınızı aldınız mı? Talih kuşu başınıza kondu mu? Geliriniz arttı mı? ‘Hayır’ ise bu milli gelir kimlerin cebinde, kimlerin kesesindedir? Zenginleşen kimlerdir, işini yürüten, parayı götüren, saltanatını sürdüren hangi haramzadelerdir? Kalkınmışız, doymuşuz, giyinmişiz. Davutoğlu öyle diyor. Büyümüşüz, uçmuşuz, devleşmişiz. Erdoğan böyle söylüyor. Gelişmişiz, başarmışız, mutluymuşuz. Davutoğlu böyle anlatıyor. Kazanmışız, ilerlemişiz, zenginleşmişiz. AKP’liler bu şekilde konuşuyor. Mersinli kardeşlerim, bu sözlere inanıyor musunuz? Bu aldatmaya eyvallah diyor musunuz? Kazanan siz değilsiniz biliyorum. Geliri ve zenginliği katlanan sizler değilsiniz görüyorum. Peki, siz değilseniz bu palazlanan, parasına para katan hangi menfaat odaklarıdır? Hakkınız olan fakat sizde de olmayan bir milli servet nerelerdedir? Ben söyleyeyim. İşbirlikçi yandaşların kursaklarındadır. Ayakkabı kutularındadır. Havuzlarda, yatak odalarındadır. Vakıf kasalarındadır, villalardadır, yabancı banka hesaplarındadır. Esnafın, memurun, işçinin, emeklinin helali, göz nuru ahlaksızca gizlenmiştir. Soyguncular sizin üzerinizden geçinmiştir. Hırsızlar cüzdanınızı yürütmüş, alın terinizi gasp etmiştir. Rüşvetçiler milli iradenin bağrını delmiştir. AKP, eşi benzeri görülmemiş bir yolsuzluk ve hırsızlık düzeni kurmuştur. Organize vurgun çeteleri Türkiye'yi 4 koldan sarmıştır. Havuzcu iş adamları köşeyi dönmüştür. Kaybeden Mersin, kazanan onlardır. Yoksullaşan Mersinli, küpünü dolduran 17-25 Aralık çetesidir.”

“BU DEVRAN 7 HAZİRAN’DA DÖNECEKTİR”

Bu kepazeliklerin akıllardan çıkmayacağının altını çizen Bahçeli, Türk siyasi hayatının bugüne kadar hiç görmediği bir haram saltanatı kurulduğunu iddia etti. Erdoğan’ın, tüm bu yaşananların üstünü örtme telaşı içinde olduğunu belirten Bahçeli, “Bunların üstünü örtmek telaşıyla çırpınışlar nafiledir. Darbeci, şaklaban, haşhaşi, paralel, virüs, tuzluk, hain, düşman diyerek birilerini suçlamaya çalışması kendisini kurtarmaya yetmeyecektir. Tapelere dublaj, montaj, piyes demek işe yaramayacaktır. Adaleti karartma girişimi ters tepecektir. Hukuka saldırı bumerang gibi dönecektir. Hakim, savcı, polislerin zindana mahkum edilmesi, mesleklerinden atılması, mağdur edilmesi hırsızlık gerçeğini örtemeyecektir. 17-25 Aralık soruşturmaları ayarlanmış hakim ve savcılar tarafından kapansa da Mersinlinin vicdanında hala açıktır. Yüce Divan’dan kaçırılan AKP’li dört eski bakan, eninde sonunda yargının önüne çıkarılacaktır. Bu devran 7 Haziran’da dönecektir. Mersin 7 Haziran’da hesaplaşmak için yürüyüşe geçecektir. Bizim yürüyüşümüz, milli şuur ve milliyetçi ruhun yükselişidir. Bizim yürüyüşümüz, hırsızların, rüşvetçilerin kökünü kurutacak cesaretin dik duruşudur. Bizim yürüyüşümüz, kardeşliğimiz üzerinde oyun oynayan işbirlikçilerin hezimeti olacaktır. Yürüyüşümüz huzurlu ve mutlu bir geleceğe yöneliktir. Yürüyüşümüz milli birlik ve kardeşliğin yüceldiği bir Türkiye’ye sabitlenmiştir. Biz yürüdükçe haramzadeler saklanacak delik arayacaktır. Biz yürüdükçe vatan ve millet düşmanları gizlenecek kovuk arayacaktır. Biz yürüdükçe Erdoğan pısacak, Davutoğlu sinecek, teröristler saklanacak, Türklük hasımları bozguna uğrayacaktır” ifadelerini kullandı.

KÜRT’LERDEN, AK PARTİ VE CHP’YE OY VERENLERDEN OY İSTEDİ

‘Gelin bu şerefe siz de dahil olun. Gelin bu tarihe siz de damga vurun’ Mersinlileri, bu yürüyüşte birlikte yürümeye çağıran Bahçeli, Mersin’deki Kürt’ler ve CHP’lilerden 7 Haziran seçimleri için oy istedi. Bahçeli, “Mersin’de yaşayan Kürt kökenli kardeşlerim, gelin bizimle aynı safa girin. AKP, PKK ve HDP’nin oyunlarına aldanmayın. Geleceğinizi Türkiye’den başka yerde aramayın. Teröristler sizleri temsil edemez, kanınızı döken caniler size kılavuzluk yapamaz. AKP’ye oy veren vatandaşlarım, ülkemiz kötüye gidiyor. Ülkeniz için, milletiniz için, vatanınız için, istikbaliniz için bu defa birlikte yürüyelim. CHP’ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir, buyurun, bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşlerim, boşuna zaman kaybetmeyin, MHP bil ki sizinledir, sizlerin yanındadır” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu’nun dünkü Balıkesir konuşmasında, AK Parti’yi Kuvay-i Milliye olarak tanımladığını anımsatan Bahçeli, “Sanıyorum kendisi yanlış bilgilendirilmiş veya bile bile Balıkesirlileri yanıltmıştır. Çünkü AKP Kuvay-i Milliye değil, Kuvay-i İnzibatiye’dir. AKP milli birlik değil, BOP’un kiralık zihniyetidir” diyerek, 13 yıldır, Türkiye’de bozulmadık denge, kırılmadık gönül, oynanmadık değer bırakılmadığını öne sürdü. Bahçeli, “Hatırlarsanız, Diyarbakır’da bayrak indirildi, provokasyona sığındılar. Şehitler arka arkaya geldi, mücadelenin doğasında var dediler. Gezi olayları baş gösterdi, dış güçleri suçladılar. 17-25 Aralık operasyonu yapıldı, darbeye bağladılar. Mısır’da darbe oldu, Rabia işaretinden aylarca nemalandılar. Sisi adaleti Mursi’yi idama mahkum etti, hala bağırmakla, eften püften çağırmakla oyalandılar. Erdoğan dünyaya seslendi, sandığa idam cezası verildi sözleriyle sızlandı ama hiçbir yaptırım ve engellemesi görülemedi. Suriye uçaklarımızı düşürdü, pilotlarımız şehit düştü, desteksiz attılar. Reyhanlı’da 53 vatandaşımız katledildi, Esad’a fatura kestiler. Libya Türk gemisine havadan ve karadan saldırdı, kınamakla geçiştirdiler, ‘Türk Bayrağı olsaydı farklı olurdu’ dediler. Sürekli çark ettiler” dedi.

Mitingde vaatlerini de sıralayan Bahçeli, sözlerini bir kez daha Mersinlilerden oy isteyerek tamamladı.