Bahçeli Kongre'de AK Parti'ye Yüklendi... "Okyanus ötesine tutunmadan iktidar olacağız"

Bahçeli Kongre'de AK Parti'ye Yüklendi... "Okyanus ötesine tutunmadan iktidar olacağız"
Devlet Bahçeli: AK Parti'nin iktidara gelişi Türk milletinin 5'inci yıkım ve muhatap kaldığı tehdittir.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor. Divan Başkanı tek aday olarak Tuğrul Türkeş seçildi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kurultay konuşması yaklaşık 2 saat sürdü. Bahçeli'nin konuşmasının ardından Koray Aydın gerekli delege desteğini alarak resmen genel başkanlığa aday oldu.

MHP'de genel başkanlık için Devlet Bahçeli, Koray Aydın ve Musavat Dervişoğlu arasında yarış yaşanacak.

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı’nda genel başkan adayları belli oldu. Genel Başkan Devlet Bahçeli 401, Trabzon Milletvekili Koray Aydın 72 ve İzmir eski İl Başkanı Musavat Dervişoğlu 41 delegenin imzası ile Genel Başkan adaylığı başvurusunu Divan Başkanlığı'na iletti. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından genel başkan adaylarının kürsüye çıkarak konuşma yapması bekleniyor. Genel Başkan Adayı Koray Aydın'ın salonda bulunan taraftarları da Aydın'ın kürsüye gelmesi için sloganlar atıyor.

ALAN'IN MEKTUBU COŞKUYLA KARŞILANDI

MHP kurultayında Genel Başkan adaylığı için başvuru süreci başladı. MHP 10. Olağan Büyük Kurultayında Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yaptığı konuşmanın ardından Genel Başkan adaylığı için Divan Başkanlığı'na başvuru süreci başladı. Adayların başvuru için 40 delegenin imzasını tamamlamaları gerekiyor. Kurultayda 7 ismin aday adaylığı devam ederken, aday adaylarından kaçının aday olabilecekleri başvuru süreci içinde ortaya çıkacak.

Bu arada MHP kurultayına, Balyoz davasının tutuklu sanığı, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın eşi Emine Nevin Alan da katılıyor. Engin Alan'ın kurultaya gönderdiği mektup salonda okundu. Alan'ın mektubu kurultaya katılan partililer tarafından coşkuyla alkışlandı.

7 BAŞKAN ADAY ADAYI

Kurultay'da partinin yönetim kadrosu da yeniden şekillenecek. Kongrede, genel başkanın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek.

Birçok ülkeden davetlinin bulunduğu kongrede, Alparslan Türkeş’in ölümünden sonra ilk kez ciddi bir liderlik yarışı yaşanacak. MHP'de genel baskan adayı olmak icin tüzük gereği 40 delegenin imzası gerekiyor.

Kongrede 11 adayın yarışması bekleniyordu ancak 4 aday Devlet Bahçeli lehine adaylıktan çekildi. MHP'nin ilk kadın genel başkan adayı olması beklenen Nurhan Karakan'ın da aday olmayacağı öğrenildi.

Adaylar arasında MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu dikkat çeken isimler.

EN GÜÇLÜ RAKİP KORAY AYDIN

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin en güçlü rakibi ise Koray Aydın. Eski Bakan Koray Aydın, ikinci kez Bahçeli'ye karşı yarışacak.

Alparslan Türkeş'in vefatının ardından ilk kez 1997 yılında genel başkanlığa seçilen Bahçeli, 2000, 2003, 2006 ve 2009 yıllarındaki kongrelerde de genel başkanlık koltuğunu korumuştu.

Kurultay'ın sloganı ise, "Türk milleti, sensiz asla" olarak belirlendi.

'POSTERİMİ ASMAYIN'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongrede salonda posterlerinin asılmamasını istedi. "Ben de herkes gibi adayım" diyen Bahçeli, posterlerinin asılmaması talimatı verdi.

Kırmızı beyaz bayraklarla süslenen salonda platformun üstünde büyük Türk bayrağı, iki yanında da Atatürk ve Alparslan Türkeş fotoğrafları ve hemen altında da iki led ekran yer alıyor.

Salonda ''Devletsiz millet olmaz, milletsiz devlet olmaz'', ''İlkesi olmayanın ülkesi olmaz, ülküsü olmayanın ilkesi olmaz'', ''Biz büyük Türk milletiyiz'' ve ''1000 yıldır kardeşiz biz'' şeklinde pankartlar asıldı.

MHP 10. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Devlet Bahçeli, Ak Parti'ye yüklendi. AK Parti Kongresi'nde Barzani kürsüye çıkarken yapılan 'Türkiye seninle gurur duyuyor' tezahüratlarını hatırlatan Bahçeli, "Başbakan Erdoğan ve partisinden en bariz farkımız işte budur: AKP teröristlerle onur kazansın, bize şehit analarımızın varlığı yeter. AKP canileri alkışlasın, bize sizlerin duaları yeter" diye konuştu.

BAHÇELİ'NİN KURULTAY KONUŞMASI

Bahçeli, partisinin Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan kurultayında konuştu.

MHP lideri Bahçeli, konuşmasında millet için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ifade ederek; "Milliyetçi hareket varsa, çareler tükenmiş, çıkışlar tıkanmış değildir, ülkücü hareket varsa hiçbir şey bitmiş değildir. BOP Eşbaşkanına, yanına aldığı ihanet yoldaşlarına, küresel tezgahlara ve kan içen vampirlere inat biz buradayız ve millet için her fedakarlığı yapmaya hazırız.

AK PARTİ'YE BARZANİ GÖNDERMESİ

Bu muhteşem toplantıda Türk dünyasının mesajını buraya getiren, bizlere katkı ve destek veren her misafirimize hoşgeldiniz diyorum. Hatırlarsanız AKP zihniyeti kongre salonunda Barzani'yle gurur duymuştu. Az kalsın PKK'yla ve İmralı canisiyle de gurur duyduklarını ilan edeceklerdi.

Bu nedenle AKP tercihini yapmıştır, karanlık seçimini milletimizin gözü önünde gerçekleşmiştir. Onların gururu mehmetçiğin kanına akıtan, milletimizin birliğine göz yuman peşmergedir, bizim gurur kaynağımız ise Türk dünyasının her biri birbirinden değerli siz muhterem misafirlerimizsiniz. Türkiye sizinle gurur duyuyor.

"FARKIMIZ BUDUR"

Varsın AKP Barzani'yle övünsün, varsın Kandil çetesinden medet umsun, Başbakan varsın şeref kartını İmralı'ya gömsün, varsın dipsiz bölücülük kuyusunda çırpınarak kendine yol bulmaya çalışşsın. Siz bunların hiçbirine bakmayın, aldırmayın. Türk milletinin gerçek övünç ve iftihar isimleri buradadır.

Başbakan Erdoğan ve partisinden en bariz farkımız da işte budur: AKP teröristlerle onur kazansın, bize şehit analarımızın varlığı yeter. AKP canileri alkışlasın, bize sizlerin duaları yeter. AKP Oslo'da düşmanla masaya otursun, biz sizlerle olalım yeter. AKP Habur'da teröristi karşılasın, biz mehmetçiği karşılayalım yeter. AKP müslüman coğrafyasını işgal eden küresel güçler için dua etsin, biz şehitlerimiz için Fatiha okuyalım yeter. Milliyetçi ülkücü hareket işte budur, bu kadar net, tarafı belli ve kimliği göz kamaştırıcıdır.

"OKYANUS ÖTESİNE TUTULMADAN İKTİDAR OLACAĞIZ"

Başbakan'ın 2071 hedefi aldatmacadır. 2071 hedefinde Türk vatanı yoktur. Türküm demenin suç sayıldığı, cumhuriyetin meftaya dönüştüğü Anadolu Başbakan'ın gizli gündemindedir. Yabancı dostları heyecan içindedir. Ama ömrü vefa edecek, ne de sonraki kuşakları şahit olacaktır.

Okyanus ötesine tutulmadan Türk devletinin iktidarını kuracağımızı ispatlayacağız. Değerlerimiz peşkeş çekmeden iktidara ulaşacağını dosta da düşmana da göstereceğiz. Ölürüz de milletimizden vazgeçmeyiz. Ölürüz de vatan toprakları üzerinde taksimat yaptırmayız. Ülkücü cumhurbaşkanı, ülkücü başkanının olması hayal değildir. Ülkücü Batı Trakya'daki kimlik ve inanç mücadelesidir. Ülkücü Filistin sokaklarındaki mazlumların sesidir. Kerbela'daki vicdansızlığın alacaklısıdır. Ülkücü Çeçenistan'da sönen hayallerin takipçisidir. Ülkücü Bosna'da yıkılan hayallerin tamircisidir. Ülkücü zorbaya teslim olmaz."

"AKP TÜRK MİLLETİNİN TARİHİNDE 5. BÜYÜK TEHDİTTİR"

Bahçeli, Türk milletinin tarihinde 5 büyük kırılmanın yaşandığını kaydetti. Bu 5 büyük kırılmayı sıralayan MHP lideri; "İlk olarak, 630 yılında Göktürk kağanı'nın Çinlilerle girdiği mücadeleden mağlubiyetle ayrılmasıdır. Bunun sonucunda Orta Asya'daki Türk hakimiyeti büyük bir darbe almıştır.

İkinci olarak 1243 yılında Sivas'ın Kösedağı mevkiinde İlhanlı Devleti'nin Anadolu Selçukluları çevirme hareketiyle yenilgiye uğratmasıdır.

Üçüncü olarak 1402 tarihinde Ankara'nın Çubuk Ovası'nda Timur'un Beyazıt'ı bozguna uğratarak fetret devrininin fitilini tutuşturmasıdır.

Dördüncü olarak 1. Dünya Savaşı'nın ardından son yurdumuzun itilaf devletleri tarafından işgal altına alınmasıdır ki yakın tarihimizin en hazin ve ibretlik hadiseleri bu şekilde cereyan etmiştir.

Yaşadıklarımızdan ve çıkardığımız tecrübelerden sonra 3 Kasım 2002 tarihinde iktidara gelişi Türk milletinin 5'inci yıkım ve muhatap kaldığı tehdittir. İlk dört kötü hadise savaşlarla oluşurken beşincisi demokratik vasıtalarla meydana gelmiştir. Türkiye on yıldan beri AKP iktidarı tarafından yönetilmektedir. Bu on yıl kaybın, israfın, teslimiyetin ve onursuzluğun neticeleriyle şekillenmiştir. İnançlarımız istismar edilmiş, milli varlıklarımız kuşatmaya alınmıştır.

Türk milletinin 1000 yıllık kardeşliği saldırı ve tahriklere maruz kalmıştır. Sözde Kürt sorunu çerçevesinde kurulan taciz ve kışkırtma kampanyası milletimizin birliği sarsmış, etnik bölücü teröre imkan ve ortam sağlamıştır. AKP'yle bir bölücülüğün ismi hak arayışı, tavizin ismi dik duruş, krizin ismi fırsat, boyun eğmenin ismi çözüm, teröristle pazarlığın ismi barış olarak tanımlanmıştır"

MİLLİ MUTABAKAT

Bu kapsamda 10. Olağan Büyük Kurultayımız vesilesiyle, belirlediğimiz şu milli mutabakat ve hususların herkes tarafından bilinmesini istiyor ve bunu temenni ediyorum:

1- Türkiye devleti sokakta bulunmamıştır. Sokağa, teröre ve AKP'ye de teslim edilmeyecektir.

2- Türkiye Cumhuriyeti Devleti tektir, ülkesi ve milleti bir ve bütündür.

3- Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ve sahibi topyekûn büyük Türk milletidir.

4- Türkiye Cumhuriyet Devleti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes; ırk, dil, din ve mezhep farklılığına bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk milletinin eşit ve saygın fertleridir.

Milli varlığımızın temeli bu mensubiyet şuuru ve milli birlik ruhudur ve Türklük üst ve vazgeçilmez kimliğimizdir.

5- Türk milletine yeni kimlik ve isim arayışları, yeni vatandaşlık icatları boş ve nafile faaliyetler olarak kalmaya her zaman mahkûmdur.

6- Türk milleti varsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ilelebet payidar kalacaktır. Unutulmasın ki, Türkiye asla Türk milletsiz olamayacaktır.

7- Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve büyük Türk milletinin varlığına Türk milliyetçileri bir, iri ve diri olduktan sonra kimse son ihanet vuruşunu yapamayacak ve kâbus rüyaları gerçekleşmeyecektir.

8- Bu yüzden, Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in, hain emeller karşısında sessiz, duyarsız, tepkisiz ve hareketsiz kalması asla düşünülemeyecektir.

9- Türkiye bizimdir, bu aziz vatan hepimizindir ve bunun için haykırarak diyoruz ki; Türk Milleti Sensiz Asla."