Bahçeli MHP'nin İstanbul adayını açıkladı

Bahçeli MHP'nin İstanbul adayını açıkladı
MHP Lideri Bahçeli, 56 il ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını da açıkladı. İşte, o iller ve aday isimler...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin 3. etap aday takdim toplantısında konuştu. Bahçeli 56 ilin adayını açıkladı. Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını da açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Rasim Acar olduğunu açıkladı.

İşte MHP'nin Açıklanan Adayları:

İstanbul: Rasim Acar

Erzurum: Kamil Aydın

Malatya: Lütfi Kazancı

Muğla: Mehmet Erdoğan

Sakarya: Orhan Ünver

Samsun: Ferhat Günaydın

Tekirdağ: Nail Yılmaz

Trabzon: Hüseyin Örs

Bingöl: Hasan Karahan

Bolu: Şükrü Güneş

Çanakkale: Halil Rüştü Akgün

Edirne: Orhan Çakırlar

Elazığ: Bilal Çoban

Karabük: Rafet Vergili

Karaman: Ali Pınarbaşı

Kars: Murtaza Karaçanta

Kastamonu: Hayati Hamzaoğlu

Kırşehir: Arif Ekici

Siirt: Muammer Ekinci

Şırnak: Mizar Zeyrek

Sinop: İlhan Aydemir

Batman: Ziver Çeviz

Artvin: Kadir Seçkin

Batman: Ziver Çeviz

Hakkari: İdris Öztunç

Muğla: Mehmet Erdoğan

Sakarya: Adayı Orhan Ünver

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

Bu seçimlerin telafisi yoktur. Görmek lazım ki ülkemiz bıçak sırtında. Bu seçimler Cumhurbaşkanı ve genel seçimler Türkiye'nin istikbalini belirleyecek. Kısır çekişmelerin tarafı olmak geleceğimizi sabote etmek. Gruplaşmaya zemin hazırlamak anlaşmazlıklara sebep olacaktır.

Başarıya duyduğumuz bağlılığı kimse zaafa uğratmamalı. Asılsız küslükler, suizanlar gönüllerini donduracaktır. Kucaklaşmak varken kutuplaşmak zarardır. Kardeşlik varken düşmanca tutum içinde olmak hiçbir vicdana sığmaz.

Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadık. Zalimliğin her çeşidine gövdemizi siper ettik. Aziz milletim hizmetkarlarını dört gözle beklemektedir.

Kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Aday olamayan arkadaşlarımızın arasında kırgınlık olmamalı. Seçimlerle ilgili asılsız haber ve yayınlara, anketlere itibar etmeyin. Kadromuz zannedilenin fersah fersah ötesinde. Biz başkalarının oyununda figüranlık yapmadık. Kimseye uşak olmadık.

Biz hiçbir küresel gücün etrafında pervane olmadık. Hainlere kucak açmadık. İmralı'ya sevdalanmadık. Vatanımız da birdir, milletimiz de birdir. Bizim devletimiz de birdir, ülkümüzde bir. Türkiye'yi içten çökertmeye çalışan AKP'nin devri geçti.

Bunların yetmedi mi başarısızlıkları, ihanetleri… Bundan sonra felaketten, kötülükten başka neye şahit olacağız. 20 yıldır İstanbul nefes alamıyor. İstanbul suça teslimdir. İstanbul'un altı üstü buhran bunalımdır. Bir tarafta yolsulluk sel gibi yayılırken, diğer taraftan küçük bir azınlık büyük bir refah içinde yaşıyor. Başbakan Erdoğan İstanbul'un önünü kapattı. İstanbul palavrayla yönetiliyor. Erdoğan Marmaray'la övünüp bizim katkımızı görmezden geliyor. Yetki verilirse İstanbul'u yaşanabilir şehir yapmaya adayız. Biz İstanbul'u onların kötü emellerine teslim etmeyiz. Başbakan çıkar gruplarına hizmet ediyor. Türkiye bütün etkinliğini ve nüfuzunu kaybetmiştir. Ülkemizde herşeyin çivisi çıktı. Gezi parkı, öğrenci evleri bunu gösteriyor.

Yüksekova'daki olay sürecin ihanetini ortaya koyuyor. Hakkari'de devlet yok. Erdoğan Kürdistan planlarını devreye koymak için çalışıyor. Sanki Erdoğan İmralı tarafından görevlendirilmiş gibi. Başbakan'ın Kürdistan sözleri en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Başbakan bir vatan haini olarak tarihe geçecektir.

Tüm tarafları uyarıyorum. Türk milleti bölünmez bir bütündür. Devletin üstünde yeni bir devlet kurma niyeti içinde olan alçaklar! Bu devlet kan dökülerek kuruldu, aynı şey olmadan bu devletin bölünmesi söz konusu olmayacak.

Terör suçundan cezalı olanlar siyaset yolu açıldı. Başbakan İmralı canisini siyasete taşımak için uğraşıyor. Başbakan Erdoğan bunun hesabını verecek. Herkes iyi düşünmeli. Ülkemiz bölünüyor. Varsın başkaları dış güçlerinin piyonu olsun biz bu milleti iktidara taşıyacağız.