Bahçeli, partisinin seçim vaatlerini açıkladı

Bahçeli, partisinin seçim vaatlerini açıkladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 2011 genel seçim için hazırladığı beyannamesini, Ankara'daki toplantıda açıkladı.

Ankara Anadolu Gösteri Merkezi, MHP'lilerin akınına uğradı. Devlet Bahçeli'nin seçim beyannamesini açıklayacağı toplantıya, binlerce ülkücü katıldı.

Salonun içi ve bahçesi hınca hınç dolarken, MHP'ye katılması beklenen sürpriz isimler de toplantıya katıldı. Misak-ı Milli'nin 90'ncı yıldönümünde gerçekleştirilen toplantıya katılanlar arasında Prof. Dr. Ümit Özdağ, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, AKP'den istiffa eden Murat Başesgioğlu, eski DYP'li bakan Bahattin Şeker, Sümer Oral, Bayıdırlık eski Bakanı Koray Aydın, emekli asker Engin Alan ve TTK eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu da yer aldı.

Dev buluşma toplantısında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

İŞTE BAHÇELİ'NİN KONUŞMASI

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin 2011 seçim beyannamesi ile 2023'e doğru Yükselen Ülke Türkiye Sözleşmesi'ni açıkladı. İşte Bahçeli'nin seçim vaatleri:

Devlet Bahçeli’nin seçim vaatleri, terörle mücadele, yargı reformu, yeni Anayasa, ekonomi, dış politika ve milli eğitimde gerçekleştirilecek bir dizi atılımı kapsıyor.

I.  MHP İKTİDARI

TBMM’nin 24, 25 ve 26’ncı yasama dönemlerinde gerçekleştirilecek çalışmalarda öncelik tarafsız ve bağımsız bir yargı düzenini tesis etmek olacak. 2011-2015 yıllarını kapsayan birinci MHP iktidarı,  ‘Onarım ve Toparlanma Dönemi’ olarak belirleniyor. Bu dönemde, toplumsal uzlaşma niteliği taşıyan yeni bir anayasa ile terörle mücadele öncelikli hedefler arasında yer alıyor.
Yine I. MHP iktidarı döneminde ekonomide, yüzde 7’lik bir büyüme ve yıllık 700 bin kişiye iş imkânı hedefleniyor.

II. MHP İKTİDARI

2015-2019 yıllarını içeren ikinci MHP iktidarında, ağırlıklı olarak sosyo-ekonomik sorunların çözümüne yönelik projelere ağırlık veriliyor. 2019 sonunda, milli gelir 1,5 trilyon dolar, kişi başına düşen gelir 19 bin dolar, ihracat ise 300 milyar dolara yükseltilecek.

III.  MHP İKTİDARI

2019-2023 yıllarını ihtiva eden üçüncü MHP iktidarı, ağırlıklı olarak dış politika stratejilerine öncelik veriyor. MHP’nin bu dönemdeki hedefi ise Türkiye’yi küresel düzeyde etkili ve ekonomide dünyanın ilk on ülkesinden birisi olan ‘Lider Ülke’ konumuna yükseltmek olacak.

YARGIDA REFORM

Adil ve hızlı yargılamanın sağlanması için gerekli altyapı oluşturulacak, geçici bir tedbir olan tutukluluğun cezalandırmaya dönüşmesi önlenecek. Yargıtay’ın hizmet kapasitesi geliştirilecektir.
Yüksek yargının içtihat oluşturma işlevi önündeki engeller kaldırılacaktır.HSYK üyelerinin seçimi demokratik usullere uygun olarak ve yargı bağımsızlığını zedelemeyecek şekilde yeniden düzenlenecek.

YOLSUZLUKLAR

Ahlaki kirlilik ve yolsuzluklar önlenerek “temiz siyaset-temiz yönetim” tesis edilecek. Yolsuzluktan suçlu görülen kişilerin servetlerinin nerede ve kimin adına kayıtlı olursa olsun, zaman aşımı gözetilmeksizin el konulmasına imkân sağlayacak hukuki düzenlemeler yapılacaktır. Yolsuzlukları önlemek ve koordinasyon amacıyla özerk bir “Yolsuzlukla Mücadele Kurulu” oluşturulacaktır.
Bütün kamu kurum ve kuruluşları denetim kapsamına alınacak ve etkin bir hukuka uygunluk denetimi yanında, performans denetimi yapılması sağlanacak.

 

KAMUDA YENİDEN YAPILANMA

Memur ve diğer kamu görevlilerinin tanımı yeniden yapılarak, devletin asli ve sürekli hizmetlerini yerine getiren memurlar dışında kalan personele uluslararası normlara uygun sendikal haklar sağlanacak.
Kamu görevlilerinin yargılanmaları sürecini sekteye uğratan ve dokunulmazlık olarak nitelendirilen hükümler kaldırılacak.

DOKUNULMAZLIK KALDIRILACAK

Siyasi partilerin, TBMM üyelerinin ve üst siyasi yönetim kadrolarının faaliyet ve çalışmalarının tüm yönlerinin etik esaslara bağlanması için “Siyasi Ahlak Yasası” çıkartılacak.
Milletvekilleri, belediye başkanları, siyasî partilerin merkez yönetimlerinde, il ve ilçe teşkilâtında görevli başkan ve yönetim kurulu üyelerinin görev öncesi ve görev sonrası mal bildirimlerinin kamuoyuna açıklanması sağlanacak. Milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılacaktır.
Yüce Divan yetkisi ve görevi,  yargılanmanın adil, bağımsız ve ihtisas sahibi mahkeme tarafından yapılması anlayışıyla yeni baştan yapılandırılacak.

NE GENEL NE ÖZEL NE SİYASİ AF OLMAYACAK

Terörün kökü kazınacak.  Bu amaçla, bölgenin gerçeklerine ve ihtiyaçlarına uygun ve geniş kapsamlı bir “Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı” uygulamaya konulacaktır.
GAP projesi en öncelikli stratejik yatarım olarak ele alınacak ve en kısa zamanda tamamlanarak bölge halkının istifadesine sunulacak. Terör suçları için hangi ad altında veya şekilde olursa olsun genel, özel veya siyasi af asla gündeme gelmeyecek. İmralı’daki teröristbaşının örgütü yönetmesi kesinlikle önlenecek, bunun için gerekli tedbirler derhal alınacak.

KIBRIS, AB, ABD İLE İLİŞKİLER

Türk dünyası, dış politikamızın öncelikli ve ayrıcalıklı ilgi alanı olacak. Kıbrıs, Kafkasya ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile Balkan ülkeleriyle ilişkiler her alanda geliştirilecek ve derinleştirilecek. Türkiye dışındaki soydaş ve akraba topluluklarıyla, uluslararası hukuk ve devletlerarası ilişkilere yön veren esaslar çerçevesinde yakından ilgilenilecek ve gerekli kurumsal işbirliği yapılanmaları öncelikle oluşturulacak. Kıbrıs’ta tek gerçekçi, uygulanabilir ve yaşayabilir çözüm olan iki bölgeli, iki milletli ve iki devletli bir ortaklık yapılanması Kıbrıs politikamızın temelini oluşturacak.
AB ile ilişkiler Türkiye için bir “kimlik ve kader sorunu” olarak görülmeyecektir.  Eşit haklara dayalı tam üyelik temel hedefimiz olacak. ABD ile ilişkilerimiz ekonomik, siyasi ve güvenlik boyutlarıyla her iki tarafın karşılıklı çıkarlarına hizmet edecek şekilde ve eşitlik temelinde yürütülecek.
Irak politikasının esasını, Irak’ın toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi, Irak’taki Türkmen varlığının haklarının korunması ve Irak topraklarının Türkiye için güvenlik tehdidi olmaktan çıkarılması oluşturacak.

ENFLASYON KALICI ŞEKİLDE DÜŞÜRÜLECEK

Bağımsız ve milli bir “Üreten Ekonomi Programı” uygulamaya konulacak. Dört yıllık ekonomi programıyla yıllık ortalama yüzde 7 büyüme gerçekleştirilecek ve her yıl yaklaşık 700 bin yeni istihdam sağlanacak. Enflasyon kalıcı bir şekilde düşürülecek ve dört yıllık bir dönem sonunda yüzde beşin altına çekilecektir.

ADİL VERGİ SİSTEMİ

Herkesin malî gücüne göre vergi ödediği adaletli bir vergi sistemi tesis edilecek.
Vergi oranlarında yapılacak indirimler ekonomiye canlılık sağlayacak ve vergi tabanı genişletilecek. Kayıt dışılıkla etkin mücadele yürütülecek.
Başta menkul kıymet borsaları olmak üzere sermaye piyasalarının gelişimi ile yabancı yatırımcı etki ve kontrolünden kurtulmasını sağlayacak tedbirler alınacak.
Ziraat Bankası yeniden yapılandırılarak kamu bankası olarak kalacak.
Halk Bankası’nın satışında halka arz ve sektörle ilgili meslek kuruluşlarına öncelik tanınacak. Blok satışa izin verilmeyecek.
Türkiye Kalkınma Bankası yeni baştan yapılandırılarak, KOBİ finansmanında etkin bir şekilde kullanılacak.
Özelleştirmede öncelik halka arz yoluyla özelleştirme yöntemi uygulanarak,  sermayenin tabana yayılması sağlanacak.
Köprü, otoyol ve barajlar gibi kamuya ait altyapı tesisleri özelleştirilmeyecek, bu tesisler için gelir ortaklığı senetleri ihraç edilerek hem kaynak yaratılacak hem de alt ve orta gelir grupları için alternatif yatırım araçları sunulacaktır.

EĞİTİMDE TÜRKÇE TEK DİL

Eğitim ve öğretimde imkân ve fırsat eşitliği sağlanacak, toplumun bütün fertlerinin ilgi, eğilim ve yetenekleri doğrultusunda eğitilmesi esas olacak.
Eğitimin her kademesinde eğitim dili Türkçe olup, Türkçe’nin dışında başka bir ana dilde eğitim yapılmayacak.
Yüksek Öğretim Kurulu; düzenleme, yönlendirme, koordinasyon, planlama ve denetimden sorumlu bir yapıya dönüştürülerek yeniden yapılandırılacak.
Üniversite giriş sınavı kaldırılacak.

NET ASGARİ ÜCRET 825 LİRA

Her yıl yaklaşık 700 bin yeni istihdam sağlanacak.
Muhtaç durumdaki ailelerin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacaktır. İş sağlanana kadar asgari ücretin yarısı kadar (yaklaşık 320 TL) “Aile Sigortası Yardımı” ödeme programı başlatılarak ailelere sosyal koruma uygulaması yapılacak.
Asgari ücret yükseltilecek, 2011 yılı itibariyle net asgari ücret 825 lira olacak.
Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri HİLALKART ismiyle harcama kartları verilecektir. Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen destek ödeme tutarları bu kartlara yüklenecek.

Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından her ne ad altında olursa olsun yapılan yardımlar arttırılarak sürdürülecek.
Konutu olmayan muhtaç kimselere sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı durumda ise kira yardımı yapılacak.
65 yaşını doldurmuş, muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 105 liradan 250 liraya yükseltilecek.
Yaşlılara, günlük yaşamını sürdürebilmesi için çağdaş standartlarda bakım ve yardım hizmetleri sunulacak.

Çalışanların ücretlerini sadece enflasyon oranındaki artışı dikkate alan bir anlayışla tespit etmek yerine, ekonomik büyümeden pay alacak şekilde belirlenecek.
Asgari ücretliden vergi alınmayacak, bütün çalışanların gelirlerini asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacak.

Kamu istihdamı gözden geçirilerek aynı ya da benzer işi yapmakla birlikte sözleşmeli, geçici, taşeron elamanı, 4/B’li, 4/C’li, vekil ve benzeri adlar altında istihdam edilenlerin tamamının kadrolu istihdamını sağlayacak düzenlemeler yapılacak, bu alandaki karmaşa ve mağduriyetler giderilecek, eşitlikçi, adaletli ve hakkaniyetli bir istihdam düzeni oluşturulacak.
Kamuda çalışanlara ödenen denge tazminatı arttırılacak.
Kadrolu olmayan sözleşme ve geçici çalışan öğretmenler daimi kadrolara geçirilecek.

EMEKLİLERİ DE UNUTMADI

Emeklilere her yıl bir defa Eylül ayı içinde kışa hazırlık yardımı olmak üzere bir maaş tutarında ödeme yapılacak.
Tarımsal destekler kademeli olarak gayri safi yurt içi hâsılanın yüzde 1,5’u düzeyine çıkartılacaktır.

Mayınlı araziler mayından arındırılarak tarımsal amaçlı kullanılmak üzere yoksul çiftçilere dağıtılacak.

Tarımsal ihracata sağlanan destekler arttırılacaktır. Özellikle arz fazlası ürünlere ihracat ve pazarlama desteği sağlanacak.
Engelliler öncelikli olarak işe yerleştirilecektir.

İlköğretime ve ortaöğretime devam eden her çocuk için annelere, muhtaçlık durumları dikkate alınarak yapılan eğitime destek ödeneği en düşük miktarı 50 TL olacak şekilde arttırılacaktır.
 Bütün güvenlik güçleri mensuplarına beşbin göstergenin memur aylık katsayının çarpımı tutarında yaklaşık 310 lira, köy korucularına ikibin beşyüz göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı tutarında yaklaşık 155 lira  “Güvenlik Tazminatı” verilecektir.
Gaziler, şehit aileleri, terörle mücadele ederken mağdur ve malul olanlar öncelikli olarak işe yerleştirilecek