Bahçeli, Sınır Ötesi Operasyon İstedi

Bahçeli, Sınır Ötesi Operasyon İstedi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, operasyonların artık sınır ötesinde yürütülmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle etkili ve çok yönlü mücadelenin hem Türkiye'nin içinde hem de Kuzey Irak'ta yürütülmesinin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Bahçeli, 6 özel harekat polisinin, Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı'nda şehit düşmesiyle ilgili yazılı açıklamasında; Türk milletinin, Afganistan'dan gelen şehitlerinin matemini tutarken bu defa da PKK'lı katillerin kanlı saldırısıyla sarsıldığını dile getirdi. Terör örgütünün, meş'um niyetlerine ulaşmak için son kozlarını oynamaya başladığını söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda Türkiye, düşmanlık boyutundaki alçak eylemlerin odağı ve hedefi haline gelmiştir. Artık ülkemiz; sözün, mazeretin ve nafile demeçlerin tükendiği ve bir anlamının kalmadığı vahim bir noktaya ulaşmıştır.

Bugün terörün ve bölücülüğün azmasında ve gemi azıya almasında birinci derecede sorumlu hiç kuşkusuz AKP hükümetidir. 1 Ağustos 2009 tarihinde Polis Akademisi'nde kurdelesi kesilen yıkım projesi, acı ve mel'un sonuçlarını şehit ve gözyaşı olarak vermeyi sürdürmektedir. Türk polisini alet eden bölünme kampanyasının, bumerang gibi dönerek polislerimizin ve askerlerimizin kanına mâl olduğu tüm netliğiyle ortadadır.

Yıkım koordinatörü başbakan yardımcısının, içişleri bakanlığı görevini yürütürken emniyet güçlerimizi ne hale getirdiği ve menfur saldırıların nasıl merkezine yerleştirdiği, bu son olayla iyice açığa çıkmıştır. Bu itibarla Başbakan Erdoğan, yıkım koordinatörü başbakan yardımcısına görevinden el çektirilmeli ve siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir"

Terörle etkili ve çok yönlü mücadelenin hem Türkiye'nin içinde hem de Kuzey Irak'ta yürütülmesinin artık kaçınılmaz olduğunu savunan Bahçeli, "Kandil Dağı'nda mevzilenmiş terör unsurlarının kökünün kazınması için hükümetin elinde yetki ve arkasında millet desteği fazlasıyla mevcuttur. Ayrıca hükümet vakit daha fazla geç olmadan yıkım projesini rafa kaldırmalı, Türk milletinden açıkça özür dileyerek bağışlanma talebinde bulunmalıdır" şeklinde konuştu.