Bahçeli: 'Sokaklar dibi görünmeyen kuyulardır'

Bahçeli: 'Sokaklar dibi görünmeyen kuyulardır'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sokak karanlıktır, sokak dibi gözükmeyen kuyudur, oyunlara düşmeyelim” diyerek gençleri uyardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’de ya tercih sokaktır ya da sandıktır. Sokaklar kirlidir. Sokaklar dibi görünmeyen kuyulardır. Buraları kimseyi teşvik etmemek gerekir. O yüzden çözüm sandıktır. Sandık yolu ile Türkiye’nin geleceğini tercih etmeliyiz” dedi.

Yerel seçimler çalışmaları kapsamında Kayseri’ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Talas ilçesinde partililere seslendi. Bahçeli, “Her türlü projeyi gerçekleştirecek dava adamları ile emrinizde olacağız. Ne AK Parti ne CHP illa MHP diyeceğiz. Türkiye’miz zor günler yaşıyor. 11 yıldan beri iktidar olmuş AK Parti Türkiye’nin bazı değerlerini koruyamamıştır. Söz gelimi ilkokullarımızda okunan andımızın kaldırılmasına niçin gerek duyulmuştur? Bazı kurumlardan, bazı bankalardan TC’nin silinmesi hangi kafaya hizmettir. Milletimizin çatısı olan ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünden neden rahatsız olursun. Ülkemizde bu kadar sorun yaşanırken, esnafımızın, memurumuzun, çiftçimizin, sanayimizin gittikçe artan sorununa, TBMM’de 3 dönem tek başına iktidar olan AK Parti bu sorunları çözerken milli ve manevi değerlerimizi sarsacak, bin yıllık kardeşliğimizi tehlikeye sokacak faaliyetleri ile kime nasıl niçin hizmet etmektedir. Türkiye’de 30 Mart’ta mahalli seçimler yapılıyor ama onun hemen arkasından cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Böyle bir süreç Türkiye’nin önünde güzel bir fırsat olabilir. Türkiye’nin siyaseti değişebilir. Milli iradeye yeniden fırsat doğabilir” dedi.

30 Mart’ta yapılacak seçimlerin Türkiye için yeniden fırsat olabileceğini söyleyen Bahçeli, “Böyle bir imkan olunca sandığa gidip oylarımızı mutlaka kullanmayız. Vatandaşlarım, milletin sandıkta MHP’ye verdiği oylara sahip çıkınız. Oy kullanacak vatandaşlara yardımcı olunuz. Böylece sağlıklı siyasetimize sahip çıkınız. Genç arkadaşlarımız üniversitede sizler olacaksınız. Türkiye’yi yönetecek kadro sizler olacaksınız. Siz 18 yaşında oy verme, 25 yaşında seçilme hakkına sahip Türkiye’nin geleceğisiniz. 10 milyon genç geleceğini belirlemek için el ele hedefini belirlerse yapmayacağınız hiçbir şey yoktur. İstediğinizi iktidar yaparsınız istediğinizi atar giderseniz” diye konuştu.

Gençlerin oyunlara gelmemeleri gerektiğinin altını çizen Bahçeli, “İktidarda kalabilmek için, gençliği heba etmek için, Türkiye’nin geleceği için sizi sokağa dökenlere inanmayınız. Sokak karanlıktır. Sokak dibi görünmeyen kuyudur. Sokak yerine geleceğinizi planlamak istiyorsanuz, milletler camiasında en iyi yerlere getirmek istiyorsanız, hür iradeniz ile sandıkta karar vereceksiniz. Oyunlara düşmeyelim” dedi.

17 Aralık operasyonuna da değinen Bahçeli, “Aciz vatandaşlarım 17 Aralık Türkiye için bir kara gündür. 44 milyon insanın yoksul, 13 milyon insanın açlık içerisinde olduğu bir dönemde bir tane televizyona sahip olabilmek için, iş adamlarını görevlendirmek için 630 bin doları bir havuzda toplamak neyle ikaz edilecektir. Paran varsa alın terin ile al. Böyle bir rezalet hiçbir ülkede gözükmez. Bir bakanın 4 evladı İran’dan gelen kim olduğu bir kişinin arkasına düşüp babalarına iş takip ettirmek gibi utanç bir durum olamaz. Şimdi gençlerimiz o kadar zekiler ki, Türkiye’nin gelişmesinde kavramlarla öyle bir uyum kurarak bizleri aydınlatıyorlar ki şaşırmamak elde değildir. Öte yandan gençlerimiz, özellikle Y kuşağı dediğimiz gençlerimiz çok zeki insanlar. AK Parti’nin 11 yıllık iktidarında verdiği sözleri yerine getirmediklerini anlamışlardır. Baba ile oğul arasında bugün montaj olarak konuşulan konu inşallah montajdır. Çünkü bu ihanet Türkiye devletinin Başbakanına yakışmaz” şeklinde konuştu.

“30 Mart bir iktidar değiştirmez. Ama 30 Mart ilerde yapılacak milletvekili seçimlerinin yol izini gösterebilir” diyen Bahçeli, “Demokrasi dersi içerisinde verilecek ders seçimle mümkündür. Seçim sandık demektir. Sandığa gidip Recep Tayyip Erdoğan’ı aşağı doğru çekebiliriz. Bunu başaracağız. Hem bugünü ve geleceğimiz, hem de gelecek nesiller ile 2023 yılını düşüneceğiz. Genç vatandaşlarımız, sizi yok edecek oyunlara kapılmayacaksınız” ifadelerini kullandı.