Bahçeli yeniden Genel Başkan

Bahçeli yeniden Genel Başkan
Devlet Bahçeli 1171 oyla yeniden genel başkan seçildi. MHP'nin bugün Ankara'da yapılan 9'uncu olağan kurultayı gergin başlamıştı. İki aday son anda adaylıktan çekilmişti..

MHP’nin Atatürk Spor Salonu’nda yapılan 9’ncu Olağan Büyük Kurultayı’nda, Devlet Bahçeli bin 171 delegenin oyuyla yeniden genel başkan seçildi.

MHP’nin Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Kurultayında, genel başkanlık seçimine, Ahmet Reyiz Yılmaz ve adaylığını açıklayan Türkiye Tohumcular Genel Başkanı Hakkı Şafak Ses’in salona gelmemesi nedeniyle tek adayla geçildi.

Devlet Bahçeli, MYK üyeleri, il başkanları ve delegelerin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterilirken, delegeler kurulan 32 kabinde kurulan sandıklarda oy kullandı. Bahçeli, bin 171 delegenin oyuyla yeniden genel başkanlığa seçilirken, delegeler Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri için de oy kullanacak. 

MHP KONGRESİ’NDEN NOTLAR 

Kongre nedeniyle delegeler ve partililerin sabahın erken saatlerinden itibaren doldurduğu Atatürk Spor Salonu’nda, kongre öncesinde gerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’ye yönelik suçlamaları gerekse de işadamı Ahmet Reyiz Yılmaz’ın adaylığını açıklamış olması ve adaylık için kongre salonuna geleceğine yönelik beklentiler nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kırmızı ve beyaz renklerin hakim olduğu kongre salonunda üzerinde Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin resminin yer aldığı ve "Bir Hilal Uğruna 40 yıl" yazılı dev afiş asıldı. Parti yönetiminin salonda pankart açılmasına izin vermemesi nedeniyle delegeler ve partililer sadece Türk bayrağı ile parti bayraklarını taşıdılar.

Salonda Türk bayraklarının yanısıra Azerbaycan bayrakları da dikkati çekti. Salonda ayrıca MHP’nin kongre sloganı olarak belirlediği “Sonsuza kadar var ol Türkiye” yazılı pankartlar yer aldı. Kongrede ayrıca “Sonsuza kadar var ol Türkiye” marşı da çalındı. Salonun dışında ise kongreye giremeyenler için dev ekran kuruldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongre salonuna saat 10.15’de delegeler ve partililerin “Devletin başına devlet gelecek” sloganları eşliğinde girdi. MHP’nin kongresi, Bahçeli’nin salona girmesinin ardından Atatürk, şehitler ve Alparslan Türkeş için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrede Anıtkabir ve Türkeş’in kabrini ziyaret etmek üzere bir heyet oluşturuldu. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar, AKP iktidarını ve demokratik açılım sürecini eleştirirken “Türk milliyetçileri, bu ülkenin yok edilmesine asla müsaade etmeyecektir. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.