Bahçeli'den AKP Uyarısı!

Bahçeli'den AKP Uyarısı!
Daha önce MHP kongresi öncesi AKP uyarısı yapan Bahçeli, il başkanlarına gönderdiği genelgede yine AKP uyarısı yaptı...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin, önümüzdeki günlerde, “Milliyetçi Hareketi sokağa ve kavgaya çekebilmek, siyasal bölücülerin karşısına oturtabilmek için fırsat kollayacağını” belirterek, İl Başkanlarına “uyanık olun” çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İl Başkanlarına gönderdiği genelge ile hükümetin demokratik açılım çalışmalarına tepkisini dile getirerek, il başkanlarını "kışkırtmalara karşı" uyardı. Genelgede, AKP’nin “Kürt açılımı” adı ile başlattığı “yıkım projesi” üzerindeki ısrarını sürdürdüğünü ifade eden Bahçeli, “Özellikle Habur Sınır kapısından giriş yapan PKK’lılar için yapılan hükümet teşrifatı ile kutlama gösterilerinin kamuoyunda oluşturduğu haklı infial, oyunu tersine çevirmiş ve milletimizin gerçekleri daha iyi görmesini sağlamıştır” dedi.

Bu kritik tarihe kadar elindeki hükümet imkânlarını kullanarak yoğun bir ikna kampanyası düzenleyen AKP hükümetini, resmi ve özel kurumları, çok sayıda medya organını, sivil toplum teşkilatlarını, çıkarcı strateji kuruluşlarını, yandaş yazar ve çizerleri bir araya getirerek “yıkım cephesi” oluşturmakla suçlayan Bahçeli, “AKP, PKK, Peşmerge ve İmralı”nın da sürece müdahil olarak rol paylaştıklarını öne sürdü.

Bahçeli, sözü edilen işbirlikçi cephenin, öncelikli hedefinin ise MHP’yi karalama ve karartma çalışmaları olduğunu ifade ederek şunları dedi: “AKP zihniyeti, yaşadığı çöküşü durdurmak için her yolu ve yöntemi meşru ve mubah göreceği bir çaresizliğin içine düşmeye başlamıştır. Nitekim, geride kalan haftalarda, partimizi yıpratmak için sürekli tekrarlanan, kandan beslenen bir parti olduğumuza dair iftiralar, merhum liderimiz Türkeş bey’in hatıralarına yapılan asılsız ve dayanaksız göndermeler, şehit cenazelerinden nemalandığımıza dair ahlak dışı beyanlar ile sözde eski MHP’li olduğunu iddia eden şahıslar üzerinden oynanan oyunlar kamuoyunun malumudur. Sözde açılım üzerine şehadeti, gaziliği ve terörle mücadeleyi sorgulatarak milletimizde estirdiği öfke dalgası ile her geçen gün kan kaybeden iktidar partisinin partimizi marjinal göstermek için yeni oyunlar içine gireceğine dair güçlü emareler ortaya çıkmıştır. Bu itibarla, Milliyetçi Hareket Partisi’nin her seviyedeki yöneticileri ve mensupları önümüzdeki siyasal süreci dikkatle değerlendirerek, karşımıza çıkması muhtemel gelişmeler ve karalama kampanyaları konusunda uyanık ve hassas olmak, kamuoyunu da bilgilendirmek durumundadırlar.”

-“MİLLİYETÇİ HAREKETİ KAVGAYA ÇEKMEK İÇİN FIRSAT KOLLAYACAKLAR”-

Genelgesinde,” önümüzdeki süreçte olacaklar” konusunda il başkanları uyaran Bahçeli şöyle devam etti:

“AKP hükümeti tarafından, milli olan değerlere saldıranlar baş üstünde tutulmaya devam edilecek, bayrağa sahip çıkanlar, Türk milletinden bahsedenler, kardeşliğe çağıranlar ve onların savunucusu Milliyetçi Hareket Partisi, bölücülükle, ayrımcılıkla ve kandan beslenmekle suçlanmaya hayasızca devam edilecektir.

Toplumdaki uyanışın kendisini tarihe gömeceğini gören AKP hükümeti, biryandan sözde yıkım sürecinde yol almak isterken diğer taraftan tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan gibi kavramların takiyyesini yapmayı ısrarla sürdürecektir.
AKP hükümeti, Türkiye’yi ayağa kaldırmak için iktidara talip olan Milliyetçi Hareketin önünü kesmeye çalışacak, işbirlikçi kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla yapacağı düzmece anket ve yoklamalarla, güdümlü makalelerle ve manşetlerle milletimizi aleyhimize yönlendirmeye hız verecektir.

Bir yandan şehitlerimize yapılan cenaze törenlerine katılan vatandaşlarımız eleştirilecek, diğer yandan şehit aileleri ziyaret edilerek, onlarla bir araya gelinerek, sürece karşı en duyarlı olan aileler, ‘PKK açılımına’ razı etmek için uğraşılacaktır. Toplumda büyük bir tepki alan AKP ile PKK ve İmralı Canisi arasındaki işbirliğinin baskısından kurtulmak için hükümet bebek katili ile uzlaşma arayışlarına girecek, onun ağzından çıkacak beyanlarla kendisini süreçten dışlamaya çalışacaktır.

AKP, elindeki tek başına iktidar gücünü kullanarak kamu görevlileri üzerinde baskılar yapabilecek, Milliyetçi Hareketi sokağa ve kavgaya çekebilmek, siyasal bölücülerin karşısına oturtabilmek için fırsat kollanacaktır. Bu muhtemel gelişmeler, öngörüler ve değerlendirmeler, partimizin siyasetinin ve duruşunun anlatılmasında, kamuoyu oluşturmada ve milletimize yönelik karanlık kampanyaların kırılmasında dikkate alınacaktır. Hiçbir yalan, iftira ve tuzağın Milliyetçi Hareketin millet vicdanında yükselmeye başlayan teveccühüne engel olunmasına müsaade edilmeyecek, her geçen gün irtifa kaybeden ve panik hali yaşayan iktidar zihniyetinin sataşma, tahrik ve oyunlarına fırsat verilmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin birliği, beraberliği ve kardeşliğine yönelik alçak saldırılar karşısında sonuna kadar dik durmaya, mücadele etmeye ve hesap sormaya hazır ve kararlıdır.”