Bahçeli'den Başbakan'a sert eleştiri

Bahçeli'den Başbakan'a sert eleştiri
'Kürt açılımı'na karşı sert tutumunu "MHP Kürt açılımı oyununa gelmeyecek" sözleriyle sürdüren Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı Güneysu üzerinden vurdu!..

MHP lideri Devlet Bahçeli, Antalya'da Talya Otel Convention Center'da düzenlenen MHP Antalya İl Başkanlığı Olağan Kongresi'nde hükümetin Kürt açılım konusundaki tutumunu eleştirirken Başbakan Erdoğan'a "Doğduğun yer Güneysu, oraya Potamya dedirtme" diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Kürt açılım konusundaki tutumunu eleştirenlere cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket'in sizin çözümünüz içinde olması mümkün değildir. Sizin çözümünüze karşı durması, kendi iradesi, aklı ve mantığıyla çözümün en kralıdır." dedi.

Partisinin Antalya 9. İl Kongresi'ne katılan Devlet Bahçeli, konuşmasını Kürt açılımı konusuna ayırdı. Kürt açılımını 'oyun' olarak nitelendiren ve MHP'nin bu oyuna gelmeyeceğini ifade eden Bahçeli, karşı duruşlarını sorgulayanlara şöyle seslendi: "Bugün başlatılan demokratik açılım kendi kaderini kendi tayin edecek bir sürece Türkiye'yi götürecektir. Bu sürecin adı ayrışmadır, bölünmedir."

Kürt açılımının 4 adımdan oluştuğunu belirten Bahçeli, "Birinci adım üniter yapı içerisinde otonomiyi elde etmek. Daha sonra güçlendirilmiş bölgesel özerkliğe kaymak. Federasyon sistemini Türkiye'ye uyarlayarak milli devlet ve üniter yapıyı ortadan kaldırmak. Daha sonra da bağımsız Kürdistan'ı kurmaktır. Bunun lamı cimi yok. Gerçek budur ve gidişat buraya doğrudur. Bağımsız Kürdistan'la da kalınmayacak, Irak'ta oluşan kukla devlet ve İran'ın da parçalanmasıyla birleşik büyük Kürdistan hayali hayata geçirilecek." görüşünü savundu.

Başbakan'a "Siz hep havada gezdiğiniz için Türkiye'de, Anadolu'da neler oluyor. Farkın da bile değilsin." sözleriyle gönderme yapan Bahçeli, "Biz senin karakterini biliyoruz. Şimdi konuşmuyorsun, aklınca konuşturuyorsun. Sonra da zemini uygun bulursan bunu gerçekleştireceksin. Uygun bulmadığın takdirde 'U' dönüşü yaparak, belki de hepimizden fazla milliyetçiyim oyununa dönüşeceksin." diye konuştu.

Açılım konusunda MHP'lilerin dik durmasını isteyen Bahçeli, "Başbakan'ın demokratik açılımı, etnik temelde ayrıştırma, çatıştırma ve bölünme projesidir. Başka anlamıyla bir yıkım projesidir. Terörist başı Öcalan'ın silah zoruyla yapamadığını Başbakan Erdoğan demokratik açılımla yapmak için yola düzülmüştür. Şimdi de yol arkadaşı ve gelecekte de koalisyon ortağı olacak DTP'dir. Terörle mücadele edemeyen Erdoğan, bölücülükte karar kılmış, İmralı ve Kandil'in ipine sarılmıştır. İmralı, Kandil, Barzani, bölünme simsarları ve etnik bölücülük odaklarının içinde bulunduğu fotoğraf karesi ihanetin resmidir. Ayrışma ve bölünme, demokratik çözüm değil, Türkiye'nin çözülmesidir. Tarihi fırsat adı altında yazılmaya çalışılan ihanetin tarihi olacaktır. Devletin teröre teslim olmasıyla barış sağlanamaz. Bunu savunanlar barış havarisi olamaz. 12 kötü adam sizin ruhunuzda hiçbir dönem barış olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milli kimliği olmayan anonim vatandaşlar devleti olamaz." şeklinde konuştu.

"Bölünme tellalları konuşuyor, Türk milleti susuyor. Rüzgar eken fırtına biçer. Bu söz unutulmamalıdır." diyen Bahçeli, MHP'nin tavrını eleştirenlere şu sözlerle cevap verdi: "Milliyetçi hareketin sizin çözümünüz içinde olması mümkün değildir. Sizin çözümünüze karşı durması kendi iradesi, aklı ve mantığıyla çözümün en kralıdır."

Bahçeli, şöyle devam etti: "Başbakan'ı uyarıyorum. Vazgeç bu Avrupa sevdasından. Vazgeç bu PKK yandaşlığına soyunmaktan. Türkiye'de yanlış demokratik açılımla etnik bölünmeye çanak tutmaktan. Bu millete hizmet edebilmek için Cenab-ı Allah sana önemli bir fırsat vermiş. Yolundan sapma, telkinlere açık kalma. Türkiye'yi bir böleni olarak tarihe geçmene fırsat verme. Doğduğun yere Güneysu diyor Türk milleti. Oraya Potamya dedirttirme. MHP hiçbir çözümü kabul etmiyor. Bunu çözüm olarak kabul etmiyoruz. Türkiye'nin yıkım projesi olarak görüyoruz. Sosyal dokunun çözülmesi olarak görüyoruz. Bin yıllık kardeşliğimizin bozulması olarak görüyoruz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bitlis'in kurtuluşunun 93. yıl dönümü etkinliklerine giderken yolda Güroymak'a uğrayarak ilçenin eski adı olan 'Norşin' ifadesini kullanmasını da eleştiren Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı daha demokratik açılım olmadan PKK taleplerine Güroymak'ta cevap veriyor. Karayoluyla İstanbul'a giderken Gebze'den sonra İstanbul levhasını değiştirip Konstantinapolis mi yapacaksınız?" diye sordu.