Bahçeli’den Rıdvan Dilmen’ ’Parkasız Deniz Gezmiş’ Eleştirisi

Bahçeli’den Rıdvan Dilmen’ ’Parkasız Deniz Gezmiş’ Eleştirisi
MHP lideri Bahçeli, Rıdvan Dilmen'in "Tayyip Erdoğan beye baktığım zaman parkasız bir Deniz Gezmiş görüyorum" sözlerini sert bir dille eleştirerek, "Cumhurbaşkanı...

MHP lideri Bahçeli, Rıdvan Dilmen'in "Tayyip Erdoğan beye baktığım zaman parkasız bir Deniz Gezmiş görüyorum" sözlerini sert bir dille eleştirerek, "Cumhurbaşkanı bir dönemin teröristinin özdeşi olarak takdim edilemez" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 14. dönem sertifika töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. İyi Parti'nin ittifak önerisine Saadet Partisi'nden gelen açıklamaların sorulması üzerine Bahçeli, "Bazı siyasi partilerin bir amaçla bir araya gelmeleri, orada da bir ittifak yapma arzularını ortaya koymaları onların bileceği bir iştir. Herhangi bir yoruma ihtiyaç yoktur. Biz, Cumhur ittifakını benimsemiş ve o ittifakın güçlenmesi için gayret gösteriyoruz" açıklamasında bulundu.

'Erken seçim" sorusunu Bahçeli, "Seçimler, mahalli idareler olarak 30 Mart 2019'da, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri olarak 3 Kasım 2019'da yapılacaktır. Türkiye'nin etrafının ateşle çevrildiği, terör faaliyetlerinin hala sinsice sürdüğü bir ortamda "erken seçim talebi" kime ne hizmet sunacaktır. Bunu anlamakta zorluk çekeriz" şeklinde cevapladı.

Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in "Tayyip Erdoğan beye baktığım zaman parkasız bir Deniz Gezmiş görüyorum" sözlerine sert bir şekilde cevap veren Bahçeli, "Sayın basın mensupları aracılığıyla Türk milletiyle bir konuyu paylaşmak isterim, o da Habertürk'te yapılan "Akılda Kalan" programında Türk sporunda önemli başarılar sağlamış olan bir sporcunun bir soru üzerinde yorum yaparken bazı hatalar ve yanlışlıklar içerisine sürüklenmiş olduğunu ifade etmek istiyorum. Sahadaki şeytanlığını siyasete taşımasınlar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına "parkasız Deniz Gezmiş" ifadesi ne Türk milletine yakışır, ne Cumhurbaşkanlığına yakışır, ne de Cumhurbaşkanlığına yapılan bir yalakalığa yakışır. Şiddetle reddediyorum ve Türk milletinden özür dilemesini istiyorum. Cumhurbaşkanı bir dönemin teröristinin özdeşi olarak takdim edilemez" dedi.

(Enise Vural/İHA)

Kaynak:IHA