Bahçeli'nin ziyaretinde Samanyoluhaber ekibine saldırı

Bahçeli'nin ziyaretinde Samanyoluhaber ekibine saldırı
MHP lideri Bahçeli'nin Silivri ziyareti sırasında Samanyolu Haber ekibine saldırı düzenlendi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan İlker Başbuğ'u ziyareti sonrasında bazı partililer Samanyoluhaber ekibine saldırdı.  Bahçeli, terörsitbaşı Öcalan ile İmralı'da sürdürülen görüşmelere tepki olarak bugün eski Genelkurmay Başkanı ve Ergenekon tutuklu sanığı İlker Başbuğ'u ziyaret etti.

MHP Silivri İlçe Başkanlığı'nın önünde bekleyen Samanyolu Haber ekibinden muhabir Mustafa Kurtaran ve kameraman Ali İhsan Yıldırım, bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar, kameraman Ali İhsan Yıldırım'ı darp etti. Saldırı sonrası olay yerinde arbede yaşandı. Gazetecilerle parti mensupları arasında uzun süreli tartışma yaşandı.

Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili araştırma başlattı.

samanyoluhaber-ekibine-saldiri-1.jpg

SAMANYOLUHABER EKİBİNE SALDIRIYA TEPKİLER

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Samanyolu Haber ekibine yapılan saldırıyı kınadı. Sertel, "Görevi başındaki meslekdaşlarımıza yönelik saldırıyı kınıyorum. Güvenlik güçleri, gazetecilere yönelik saldırılara asla müsamaha etmemelidir. Halkın haber alma hakkı için çalışan gazetecilerin rahat çalışabilmesi için gerekli önlemleri almalıdırlar. Gazeteciler dayak yemek değil, haber yapmak için var. Bunu bir kez daha hatırlatmayı görev biliyor, saldırganlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Silivri'de tutuklu bulunan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'u ziyaretinden önce MHP Silivri İlçe Başkanlığı'nın önünde bekleyen Samanyolu Haber ekibinden muhabir Mustafa Kurtaran ve kameraman Ali İhsan Yıldırım, bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar, Yıldırım'ı darp etti. Ardından da olay yerinde arbede çıktı. Gazetecilerle parti mensupları arasında uzun süreli tartışma yaşandı.