Bahçeli'ye göre bu fotoğraftaki eksik ne?

Bahçeli'ye göre bu fotoğraftaki eksik ne?
Bahçeli, Erdoğan'ı önlem almamakla eleştirdi. MHP lideri hükümeti sadece Gazze'ye ilgi göstermekle suçladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İsrail saldırganlığını Türk topraklarında protesto eden bazı grupların, ellerine Türk bayrağını almamış olmalarını da eleştirdi.

Bahçeli , dünyada ezilen, zulmedilen Müslümanların, yalnızca Gazze'de bulunanlardan, mukaddesatı için hayatını kaybeden şehitlerin, yalnızca Mavi Marmara gemisindekilerden ibaret olmadığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze'ye yardım götürürken İsrail askerlerinin kanlı baskınına uğrayan gemilerin sorumlusunun iktidar olduğunu iddia etti.

TBMM'de, partisinin haftalık grup konuşmasını yapan Bahçeli, hükümete ağır eleştireler yöneltti. 

HAMASİ NUTUKLAR

MHP lideri Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada İsrail'in yardım götüren sivil kuruluşların gemilerine yaptığı kanlı baskının, bütün yurtta haklı tepkilere neden olduğunu belirterek, uluslararası sularda gerçekleşen bu saldırının, Türk milletine karşı yapıldığını söyledi.

İsrail'in cezasız, ölümlerle sonuçlanan bu düşmanlığın karşılıksız kalmaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, aradan geçen 7 günlük süre içinde hükümetin, hamasi nutuklardan ve sahte çıkışlardan başka ciddi sayılacak hiçbir girişimde bulunmayacağını ve bu anlayışla etkili ve kalıcı bir sonuç elde edemeyeceğini gösterdiğini savundu.

LAFTA KALDI

Başbakan Erdoğan'ın, İsrail saldırısının ardından altına imzalarını atacakları sözler söylediğine işaret eden Bahçeli, müteakip gelişmelerin ise Başbakan Erdoğan'ın bütün söylemlerinin lafta kaldığını, hiçbir somut icraata dönmediğini ortaya koyduğunu ifade etti. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta yapılan grup toplantısında saldırıyla ilgili konuşurken, İsrail'le yapılması planlanan 3 askeri tatbikatın iptal edildiğini ağzından kaçırmasının, 'one minute' şovundan ve 'alçak koltuk' hakaretinden sonra bile hala İsrail'le ilişkilerin hiçbir şey olmamış gibi devam ettiğinin kendi ağzından itirafı olduğunu vurguladı.

ELDE TEVRAT BİRBİRLERİYLE MÜNAKAŞAYA TUTUŞMUŞLARDIR

İsrail'in bölgedeki sert tavrının herkesçe malum olduğunu ve ilk de olmadığını söyleyen Bahçeli, "İsrail'i uyarmak ve şiddetten döndürmek için siyasetçiler, elde Tevrat, birbirleriyle münakaşaya tutuşmuşlardır. Biz, bu 'öldürmeyin', 'çalmayın' ekseninde birbiriyle münakaşa edenlere, 13 Kasım 2007 tarihinde kürsüden şiirler okuyan İsrail Cumhurbaşkanı'nı TBMM'de hararetle alkışlamadan önce bu uyarıları niye yapmamış olduklarını hatırlatmak ve sormak isteriz" şeklinde konuştu.

SADECE EZİLENLER GAZZE'DEN İBARET DEĞİL

Dünyada ezilen, horlanan, zulmedilen Müslümanların yalnızca Gazze'de bulunanlardan ibaret olmadığını söyleyen Bahçeli şunları kaydetti:

"Irak ve Kerkük başta olmak üzere başka coğrafyalarda da oluk oluk kan akmaktadır. Yine unutmayalım ki mukaddesatı için hayatını kaybeden şehitler, yalnızca Mavi Marmara gemisindekilerden ibaret değildir. Her gün PKK terörü vatan evlatlarımızın hayatını almaya devam etmektedir. Geçtiğimiz hafta içinde İsrail saldırganlığını Türk topraklarında protesto eden bazı grupların, ellerine Türk bayrağını almamış olmaları konusundaki eleştiri ve uyarı hakkımızı saklı tutarak diyoruz ki;

GAZZE ÜZERİNDEN İSTİSMAR

Irak'ta yıllardır süren kanlı oyunlara göz yumanların, Türkmenlerin ezilip horlanmalarına aldırmayanların, Mehmetçiklere bir cenaze merasimini bile çok görenlerin, Allah'ı zikredenleri eleştirenlerin yalnızca Gazze üzerinden Müslümanlara, Ortadoğu ölümleri üzerinden şehitlere sahip çıkmaya çalışmaları tam bir aldatmadır, tam bir istismardır, tam bir iki yüzlülüktür. Kuklacı aynı merkezdir. İpler aynı merkezin elindedir, Farklı olan kukladır."