Bakan Adil Karaismailoğlu, Salarha Tünelini Araçla Geçti

Bakan Adil Karaismailoğlu, Salarha Tünelini Araçla Geçti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Salarha tünelinde incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu incelemesinin ardından Salarha Tünelini araçla geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Rize'deki programının ilk bölümünde, Merkeze bağlı Salarha beldesinde yapımı devam eden Salarha tünelinde incelemelerde bulunarak, Karayolları Genel Müdüründen tünel çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bitimine ve hizmete sunulmasına çok az kalınan tünelden Bakan Karaismailoğlu araçla geçiş yaptı. Tünelin Rize istikametinden girip, Salarha istikametinden çıkan Bakan Karaismailoğlu daha sonra tünel şantiyesini ziyaret etti.

Bakan Karaismailoğlu, burada yaptığı değerlendirmede, “Rize’deki en önemli karayolu projelerimizden biri olan Salarha Tüneli’ndeki çalışmalarımızı yerinde inceledik. Rize Çevre Yolu-Küçükçayır yolunu birbirine bağlayan Salarha Tüneli sayesinde 12 km uzunluğundaki yol 4,3 km’ye düşecek, 30 dk’lık yolculuk süresi 5 dk’ya inecek.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yapmış olduğu incelemelerde Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ve ilgili kurum amirleri eşlik etti.

Salarha Tüneli; Salarha Vadisi'ni Rize'nin şehir merkezine yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda, 2 gidiş 2 geliş yani çift tüp tünelle bağlayan bir ulaşım yapısıdır. Salarha tüneli bölge halkının ulaşımı ve şehir yapılanmasının rahatlayabilmesi için hayli önem arz etmektedir

adil-karaismailoglu,-salarha-tunelini-aracla-gecti.jpg