Bakan Ağbal’dan Asgari Ücret Açıklaması

Bakan Ağbal’dan Asgari Ücret Açıklaması
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Asgari ücret desteği ile ilgili 2018 bütçesinde 1 Ocak'tan sonraki dönemlerle ilgili bir asgari ücret desteği öngörüsü yok"...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Asgari ücret desteği ile ilgili 2018 bütçesinde 1 Ocak'tan sonraki dönemlerle ilgili bir asgari ücret desteği öngörüsü yok" dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, 2018 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanunu ile Sayıştay Raporları görüşmelerine katıldı ve milletvekillerinin sorularını cevapladı. Ağbal, asgari ücrete destek ile ilgili olarak, "Asgari ücret desteği ile ilgili 2018 bütçesinde 1 Ocak'tan sonraki dönemlerle ilgili bir asgari ücret desteği öngörüsü yok. 2017 yılındaki döneminde ilişkin 2018 yılında muhtemelen Ocak, Şubat, Mart aylarında yapılacak destekleme ödemelerinin ödeneğini koyduk. Biliyorsunuz 2016 yılında asgari ücret artışını yaptıktan sonra geçici olarak getirmiştik. Geçen sene ikinci kez uzattık. Açıkçası bu sene bunun geçici bir tedbir olduğunu düşünerek bu konuyla ilgili Çalışma Bakanlığı bütçesine bir ödenek ayrıca koymadık ama hiç ödenek koyulmadığı şeklinde bir açıklama yapılmış, bu doğru değil. 2017'den kalan ödemeleri yapacağız" değerlendirmesini yaptı.

(Ahmet Umur Öztürk /İHA)

Kaynak:IHA