Bakan Albayrak: “Dünya Yeni Bir Döneme Doğru Gidiyor”

Bakan Albayrak: “Dünya Yeni Bir Döneme Doğru Gidiyor”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, son 1 yıldır koparılan fırtınalara rağmen Türkiye ekonomisinin güçlü ve sağlam temeller üzerinde büyümeye...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, son 1 yıldır koparılan fırtınalara rağmen Türkiye ekonomisinin güçlü ve sağlam temeller üzerinde büyümeye devam edeceğini belirterek "Önümüzdeki 10 yıl dünya ekonomisi ve siyaseti için yeni bir dönem başlıyor" dedi.

Öğle saatlerinde Trabzon'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, gençlerle buluşmasının ardından Arsin ilçesinde sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda katılımcılara seslenen Bakan Albayrak, Türkiye'nin bir noktaya sürüklenmeye çalışıldığını dile getirerek "Hiçbir rasyonel dataya, bilgiye, resme dayanmadan oluşturulan bu hava neye dayanıyor ? Arkasında ne var ? Görmemiz lazım. Ey Avrupa, "90'larda bizi almadığınız gerekçelere, siz uyuyor musunuz?" diye sormak lazım. "Türkiye'nin ekonomisi kötü, sizi alamayız" dediler. Bütçe açıkları yüzde 3 ile 5. Türkiye bugün neredeyse denk bütçeyle süper bir mali disiplin borç stoku yüzde 30'larda. Son 1 yıldır koparılan fırtınalara rağmen Türkiye ekonomisi güçlü sağlam temeller üzerinde büyümeye devam edecek. Dünya yeni bir döneme doğru gidiyor. Önümüzdeki 10 yıl dünya ekonomisi ve siyaseti için yeni bir dönem başlıyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ticaret ve ekonomik savaşları yeni bir hal alacak" şeklinde konuştu.

Kalbinde vicdanı olan her bireyin elini yüreğine götürüp 15 yıldaki süreci okumasını isteyen Bakan Albayrak, "Dere akıyor, yatağını buluyor ve bulacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu 10 yıl içerisinde ihtiyacımız olan tek şey lazım. 10 yıldır uğraşıpta yapamadıkları şey. Bu ülkenin, milletin birliği. Birlik ve beraberlik içerisinde yola devam edersek Allah'ın izniyle bunu durduramayacaklar, engelleyemeyecekler. 16 Nisan karşımızda iki tane tercih var. Kalbinde vicdanı olan her bireyin elini yüreğine götürüp şu 15 yıldaki süreci okuması lazım. Yetkilerin ve gücün birilerinin elinde, Ankara'da bürokrasinin elinde oyuncak olmaması için hakki cumhuriyete sahip çıkan bir değerlerle yani halkın iradesi cumhuriyet o demek. Cumhuriyet diyorsun ama manasının "m'sinden haberin yok. Cumhuriyet demek halk, millet demek. Ama her fırsatta milletin iradesinden kaçıp da cumhuriyeti ağzından düşürmeyenlere karnımızın tok olması lazım. 15 yıllık süreçte Türkiye'de bir devrim olduysa milletin devrimi olmuştur. Cumhuriyetin hakiki devrimi olmuştur. Türkiye'nin rejimi cumhuriyettir. Bunu kimsenin değiştirmeye gücü yetmez" diye konuştu.

"Arızalı sistem Recep Tayyip Erdoğan'dan dolayı iyi gidiyor"

"15 senedir bu sistem Recep Tayyip Erdoğan'dan dolayı, o arızalı sistem iyi gidiyor" diyen Bakan Albayrak, "Yaka salmadan, dinlenmeden koşturan bir liderlik var. Hepsinin ötesinde birileri 15 Temmuz'da delik ararken gizlenmek için darbenin göbeğini göbeğine gidecek cesareti olan bir lider var. Allah başımızdan eksik etmesin. Hepinizin şirketi var onun başında 3 kişi olur mu? En kıymetli varlığımız bu devleti çoklu yönetim noktasında paramparça edecek bir istikrarsız sisteme mahkum edeceğiz. 15 senedir bu sistem Recep Tayyip Erdoğan'dan dolayı o arızalı sistem iyi gidiyor. Ya sonra. Türkiye'de devletimizi ve sistemimizi kurumsallaştırmamız lazım. Birileri kişisel hesabını, egosunu, kibrini "evet" "ama'nın arkasına saklıyorsa ülkenin menfaatini ucuz kişisel menfaatinin önüne koyuyorsa onlara yapacak bir şey yok. Allah'a havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak, konuşmasının ardından Rize'ye hareket etti.

Bakan Albayrak: “Dünya Yeni Bir Döneme Doğru Gidiyor”

Bakan Albayrak: “Dünya Yeni Bir Döneme Doğru Gidiyor”

Bakan Albayrak: “Dünya Yeni Bir Döneme Doğru Gidiyor”

Kaynak:IHA