Bakan Arslan'dan Rize Havalimanı İhale Tarihi Açıklaması

Bakan Arslan'dan Rize Havalimanı İhale Tarihi Açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize Havalimanı ihalesi için projenin revizyonunu 1-1,5 ay sonra tamamlayacaklarını kaydetti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Iğdır’a giden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır Valiliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada Rize Havalimanının ihalesini  1-1,5 ay sonra tamamlanacak proje revizyonu sonrasında yapabileceklerini açıkladı.

image-20160914214733.jpeg

Daha önce projesi iptal edilerek revizyona gidilen Türkiye'nin ikinci dolgu havalimanı olma özelliği taşıyacak Rize Havalimanı’nın yapımı için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Arslan, “Bu proje, Türkiye için dünya çapında gurur verici çalışmaları arasında yer alacak. Rize-Artvin Havalimanı, denizde yapılacak ikinci bir havalimanı olarak yapılıyor. Daha önce Ordu-Giresun'da yaptık. Denizin içinde havalimanı yapmak gerçekten dünya çapında projeler. İkinci projemiz ise Rize-Artvin arasında yapılacak olan havalimanı. Bunun aslında ihale sürecini başlatmıştık, 8 Eylül'de de teklifleri almak üzere gün almıştık ancak yaptığımız inceleme çerçevesinde projede revizyon ihtiyacı hasıl oldu. Dolayısıyla Rize-Artvin Havalimanı projesinde revizyonu gerçekleştirmek ve daha iyi bir havalimanı yapmış olmak için ihale sürecini iptal ettik. Yaklaşık 1 ile 1 buçuk aylık periyotta projenin revizyonunu bitireceğiz ve tekrar ihaleye çıkaracağız. Dolayısıyla Rizeliler de, Artvinliler de elbette ki o havalimanından yararlanacak ve diğer insanlarımız da hiç merak etmesinler. Biz hiç bir işimizi yarım bırakmadık, Rize-Artvin Havalimanını bu sene içerisinde ihaleye çıkıp, İnşallah kazmayı vuracağız. İki ile üç yıl içerisinde ülkemiz yine dünya çapında gurur duyacağı denizin üzerinde yapılan ikinci bir havalimanına sahip olmuş olacaktır” şeklinde konuştu.

image-20160914214830.jpeg