Bakan Bilgin'den Çaykur İşçilerini Üzen Açıklama

Bakan Bilgin'den Çaykur İşçilerini Üzen Açıklama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Mevsimlik işçilerin dönemsel olarak çalıştığını ifade etti. Bilgin ihtiyaç duyulduğu zaman çalışma sürelerinin uzatılması konusunda bir imkan sağlayacaklarını söylerken Çaykur İşçilerinin umudunu söndürdü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçiler sorununa ilişkin soru üzerine ise şunları kaydetti: “Mevsimlik işçiler ve geçici işçiler ayrı şeyler. Mevsimlik işçiler dönemsel olarak çalışıyorlar, ihtiyaç duyulduğu zaman kuruluşlar onları çağırıyorlar. İhtiyaç varsa onların çalışma sürelerinin uzatılması konusunda bir imkan sağlayacağız, kurum başka bir yerden işçi almasın veya işi yeni bir taşerona vermesin, daha önce çalıştığı, bağlantısı olan mevsimlik işçilerle devam etsin diye sözleşmesi olan işçilere bu hakkı tanıyacağız. Kurumun ihtiyacı olduğu zaman onların çalıştırılması ve çalışma sürelerinin uzatılmasını da kapsayan bir çalışma yapıyoruz.

Geçici işçiler ise farklı, onlar 10 ay 29 gün çalışıyorlar, biz bir yıl kurumlarında çalışmalarına imkan sağlayacağız. Bu işçilerimizin hukukunu koruyacak bir düzenleme yapıyoruz, bütünüyle statülerini değiştireceğiz.”

İLGİLİ HABERİMİZ
ÇAYKUR Mevsimlik İşçilerine Kadro mu Geliyor? Yazıcı'dan Açıklama

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
65 Yorum