Bakan Çelik Artvin'de

Bakan Çelik Artvin'de
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvin’in Yusufeli ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Tehdit bol, şantaj bol, ondan sonra haydi Meclis’e. Yok böyle bir şey. Silahla millet iradesini susturamazsınız. Bu memleketi vatan yaptık. Şehitler olmasın dedik. Bizim derdimiz Çanakkale’yi geçilmez kılan bu milleti kimse ayrıştıramaz” dedi.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Yusufeli’nin geleceği bizim için her şeyden önemlidir. Ayın 22’sinde yapılan ihaleyle önümüzdeki bir iki ay içinde bir yıl içinde yeni yerleşim yerinin alt yapı işleri tamamlanmış olacak. Kanalizasyon ve su altyapıları tamamlanacak. Devletimiz burada hiçbir fedakarlıktan hükümetimiz olarak çekinmediğimizi belirtmek istiyorum. Daha önceki yerleşim yerine göre bir buçuk kat daha büyük bir yerde yeni yerleşim yerini kuruyoruz. Birçok pozitif ayrımcılık yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Köyü su altında kalan değerli kardeşlerimiz yeni yerleşim yerinden istifade edecek. Konut istemiyorlarsa arsa tahsis edilecek. Ve burada yüzlerce işyerimiz var. Onlara yapılan tespitler noktasında aynı şekilde yerleri tahsis edilecek. İnşallah hepimizin memnun olduğu yeni yerleşim yerini yapacağız. Bir şey yapalım diye değil, en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Barajın su tutmasıyla konutlara taşınma arasında en az bir yıl fark olacak. Önce Yusufeli yerleşecek, sonra baraj su tutmaya başlayacak. Dolayısıyla sıkıntı olmayacak. İki sıkıntılı alanımız var, kırsaldaki kamulaştırma ile ilgili sıkıntılarımız. Gerek belediye, gerek kırsaldaki kamulaştırma. Burada yargı kararları çok önemli. Yusufeli’nin yeri yok, toprağı az. Yusufeli’ye pozitif ayrımcılık yapılmalı diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kamulaştırmadaki sıkıntı ne kadar çok para versek yerimiz az olduğu için o para bizi tatmin etmeyecek. Ama iskan ile vatandaşımızı memnun edebiliriz. Uykusuz Şanlıurfa’dan kaldım geldim. İnşallah 7 Haziran akşamı bizim Artvin’imizden yalnız İsrafil bey değil, onun tecrübesi ile birlikte ikinci milletvekilimizi sizden talep ediyoruz. Onu da size ifade edeyim. Şimdi bunu neden söylüyorum. Neden iki milletvekili. Abi kardeş gibi konuşalım. 13 yılda neler kazandırdık siz biliyorsunuz. Barajlar yapılıyor, dağlar deliniyor, Ovit Tüneli, Hopa Tüneli bunlardan bazıları. Çevre yolu ile ilgili YPK’dan karar çıktı. İhale aşamasına geldi. Yusufeli’nin aksayan bir tarafı yok. Konutlar tamam, baraj tamam, çevre yolu tamam. En ufak bir mağduriyet olmayacak” şeklinde konuştu.

bakan-faruk-celik-artvinde-(1).jpg

“SİLAHLA MİLLET İRADESİNİ SUSTURAMAZSINIZ”

Silahla milletin iradesinin susturulamayacağını da belirten Bakan Çelik, “Tehdit bol, şantaj bol, ondan sonra haydi Meclis’e. Yok böyle bir şey” dedi. Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımız için herkes bir şey diyor. Cumhurbaşkanı cumhurun başkanıdır. Hangi cumhurbaşkanı tarafsızdı bana bir söyleyin Allah aşkına. Biz tarafsızlık adına ne işler döndüğünü biliyoruz. Perde arkasında olmadık millet iradesiyle oynana oyunlarını da biliyoruz. Yalnız millet diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Kafasında ne varsa, gönlünde ne varsa dilinde de o olan. Recep Tayyip Erdoğan’ı yukarıda yalnızlaştırmak için bütün partiler birleşiyor. Bir an için AK Parti’nin iktidar olmadığını düşünün. Bu vatanın sevdalıları olarak düşünelim. Söyleyin nasıl hükümet kuracaklar. Bakın birisi diyor ki oy verin gitsinler. Kim AK Parti gitsin. Sanki bu memleketi 3 kat büyümeyi kendisi yapmış gibi, hazineyi onlar doldurmuş gibi gitsinler diyorlar. Biz gidersek sen de hazineyi tamtakır ederler ülkeyi. Bizimle yürü diyorlar. İyi yürüyelim de. Ya millet sizinle yürüdü bıraktın gittin. Bakın bu memleket meselesi. 1999 yılında Bursa milletvekili olarak parlamentoya girdim. Daha yarıda erken seçime gittiler. Recai Kutan dedi ki; ‘Gelin siz başbakan olun biz DP, Fazilet destek verelim’. Onlar gitti Ecevit ile birlik oldular ve 3 yıl sürdüremediler. Millet seninle yürüdü ama milleti yarıda bıraktın. Şimdi diğeri de diyor ki HDP’li bizler Meclis’e. 3 partinin sloganlarına da bakın. Peki sizler Meclis’e girin. Ama ben Şanlıurfa’dan geliyorum. Tehdit bol, şantaj bol, ondan sonra haydi Meclis’e. Yok böyle bir şey. Silahla millet iradesini susturamazsınız. Bu memleketi vatan yaptık. Şehitler olmasın dedik. Bizim derdimiz Çanakkale’yi geçilmez kılan bu milleti kimse ayrıştıramaz. Bu akan kanı durduralım dedik ve 3 yıldır bu akan kan durdu. Tayyip Erdoğan bu süreci başlatırken bir şartı vardı. Silahları gömeceksiniz dedi. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir problemimiz yok. Siz silah unsurunu ortadan kaldıracaksınız dedik. Evet dediler evet dediler ama tutmadılar. İşte gördüğünüz 3 parti fiske dahi olsa birbirlerine laf söylüyorlar. İstiyorlar ki AK Parti gitsin. Gitsin de sonra ne olacak? Siz nasıl bir koalisyon öngörüyorsunuz. Peki ne istiyorsunuz? Kaos, eski Türkiye, emeklinin maaşını alamadığı, memura maaşın verilemediği bir Türkiye istiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

bakan-faruk-celik-artvinde-(2).jpg

“YUNANİSTAN’DA BİR LİDER YILDA 13 MAAŞ VAAT ETTİ, İKTİDARA GELDİ, ŞİMDİ ÜLKENİN HALİ ORTADA”

“Yunanistan’da bir lider yılda 13 maaş vaat etti, iktidara geldi, şimdi ülkenin hali ortada” diyen Bakan Çelik, “2002’de 3 tane başkan oturuyor Meclis çalışamıyor. Meclis çalışamıyor. Neden Kemal Derviş gelmemiş. Neden? Kemal Derviş diyor ki 15 günde 15 yasa çıkarırsınız, 35 milyar dolar getirirsiniz, bende bu paralarla memurun maaşını veririm. Bakın Yunanistan’da bir lider yılda 13 maaş vaat etti, iktidara geldi, şimdi ülkenin hali ortada. Ulaşmadık insan bırakmayacak, bunları anlatacaksınız. Gerçekten çok kritik bir pazar günü ile karşı karşıyayız. Devletlerin başına bir komutan getiriyorlar. İstiyorlar ki Türkiye’de böyle yönetilsin. Biz bu yola kellemizi koyduk. Hangi yola. Milletin yoluna. Sen kalkacaksın milletin iradesini kendi kafana göre yöneteceksin. Ben 2007 de bakan olduğum zaman 60 yıldır 70 yıldır IMF’ye bizi bağlayanlar. Ben 7’sinde bakan değilim ama gecemi gündüzüme katıyor çalışıyorum. Arif’e tarif gerekmez. Yusufeli insanına tarif gerekmez, diyor” diye konuştu.

Bakan Faruk Çelik, milletvekili adayları İsrafil Kışla ve Vedat Kibar ile İl Başkanı Erkan Balta ve diğer partililer miting sonunda hep birlikte birlik beraberlik pozu verdiler.

bakan-faruk-celik-artvinde-(3).jpgbakan-faruk-celik-artvinde-(4).jpg