Bakan Çubukçu'dan Tatil Açıklaması

Bakan Çubukçu'dan Tatil Açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan, domuz gribi salgını nedeniyle tatil açıklaması...

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, domuz gribi salgını nedeniyle Türkiye'deki tüm okulların tatil olması veya yarı yıl tatilinin erkene çekilmesi gibi bir düşüncelerinin olmadığını, Sağlık Bakanlığı'ndan talep gelmesi halinde durumu değerlendirebileceklerini söyledi.

Hayırseverler tarafından yaptırılan okulların açılışını yapmak üzere Niğde'ye gelen Bakan Nimet Çubukçu, Vali Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Kentin sorunları hakkında bilgi alan Çubukçu, gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

Domuz gribi nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Çubukçu, "Ankara'da bizim kurduğumuz Sağlık Kriz Merkezi olarak Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Tüm Türkiye'deki okullardaki durumları değerlendiriyoruz. İl Pandemi Kurulları gerekli gördüğünde tatil kararını veriyoruz" dedi.

Tatil söylentileri ve beklentilerinin öğrenciler üzerinde psikolojik olarak etki yapacağını ifade eden Çubukçu, "Hem eğitimden kopuyorlar, hem de eğitim konsantrasyonlarını bozuyorlar. Biz Sağlık Bakanlığı'nın önerisi doğrultusunda hastalığın yayılma hızına göre bazen bazı illerde okulları tatil ediyoruz. Şu anda hastalığın hiç görülmediği iller var. Toplam 16 ilde yaygın görülüyor, gereken tedbirleri o iller için alıyoruz. Bu nedenle Türkiye genelinde bir tatil düşüncemiz yok.

Ama olası bir durumda Sağlık Bakanlığı bizden talep ederse oturur değerlendirir karar veririz. Yarı yıl tatilinin erkene alınması konusunda da bir çalışmamız yok. Olabilir de olmaya bilir de. Bunların hepsi imkan dahilinde. Ama şu anda yarı yılın erkene alınması veya Türkiye genelinde tatil düşünmüyoruz" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Vali Barut, Bakan Çubukçu'ya plaket ve halı hediye etti. Valilik ziyaretinden sonra Niğde Belediyesi'ne geçen Bakan Çubukçu, AKP'li Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret etti. Çubukçu, daha sonra AKP İl Başkanlığı'nda da partilileriyle basına kapalı bir toplantı yaptı.