Bakan Davutoğlu: “Temaslarımız Sürüyor, Yoğun Bir Çalışma İçindeyiz”

Bakan Davutoğlu: “Temaslarımız Sürüyor, Yoğun Bir Çalışma İçindeyiz”
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul’da Türk Konsolosluğu’na yönelik saldırının ardından gelişmeleri değerlendirdi.

Musul’da Türk Konsolosluğu’na yönelik saldırının ardından gelişmeleri değerlendiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Şuanda en önemli husus vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmasıdır. Şuanda elhamdülillah sağlıkları ve durumlarıyla ilgili bir sorun yok. Temaslarımız sürüyor. Yoğun bir çalışma içindeyiz” dedi.

Ankara’da konuya ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, “Bu mesele herhangi bir siyasi ihtilaf konusu değildir. Türkiye’nin menfaatleri açısından ve şuanda Musul’da bulunan vatandaşlarımız açısından hayati bir konudur. Siyasi ihtilaflar olabilir ama böylesine önemli bir konuda hepimizin ulusal bilinci değerlendirilesi önemlidir” dedi.

Türk vatandaşlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Davutoğlu, “Şuanda en önemli husus vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmasıdır. Şuanda elhamdülillah sağlıkları ve durumlarıyla ilgili bir sorun yok. Temaslarımız sürüyor. Yoğun bir çalışma içindeyiz. Gönlümüz onların ailelerinin yanında olmasaydı. Bu beraat kandilimiz dolayısıyla herkesin kandilini tebrik ediyorum ve inşallah güzel ve hayırlı bir haberi alabilmek için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Yeni gelişmelere olursa kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu.