Bakan Elvan: Ovit Tünelinde Gecikme Olmayacak

Bakan Elvan: Ovit Tünelinde Gecikme Olmayacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, çalışmaların durdurulduğu Ovit Tüneli’nin tamamlanması konusunda takvimde herhangi bir aksamanın söz konusu olmayacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin en uzun tüneli olan Ovit Tüneli'ndeki çalışmaların durdurulmasına ilişkin, “Ovit Tüneli’ne yönelik takvimde herhangi bir aksamamız söz konusu olmayacak. Bu tünelde gaz ölçüm cihazının eksik olduğu tespit edilmiş, yüklenici firmanın gaz ölçüm cihazını yerleştirmediği tespit edilmiş. İlgili gaz ölçüm cihazı yüklenici firma tarafından temin edilmiş, zannedersem bugün veya yarın bu ölçüm cihazı tünele yerleştirilecek. Yerleştirildikten sonra tekrar tünel çalışmalarına devam edilecek” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Posta Hizmet Sağlayıcılar Yetki Belgesi verilmesi töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2014 tarihinde başlayacağını hatırlatarak, Bakanlığın bu konudaki çalışmalarını sorması üzerine Bakan Elvan, “1 Aralık 2014 tarihi itibariyle uygulamaya geçiyoruz. Özellikle Bakanlığımızın almış olduğu bu tedbir neticesinde kış lastiği kullanım oranlarında aşağı yukarı 2,5 katlık bir artış söz konusu olmuştur. Uygulamamız tamamıyla özellikle gelişmiş ülkelerdeki uygulamalara paralel uygulamalardır. Bu uygulamalara devam edeceğiz. Kış lastiği uygulamasından sonra özellikle büyük araçlarımızın, TIR’ların, kamyonlarımızın kayarak yolu kapatma gibi ciddi sıkıntılar yaratan geçmiş yıllarda yaşanan o görüntüleri artık çok az görüyoruz veya hemen hemen hiç görmüyoruz. Bu da kış lastiğinin zorunlu hale getirilmesiyle bu seviyeye ulaştı. Dolayısıyla biz yapmış olduğumuz uygulamadan memnunuz. Herhalde kullanıcılar ve vatandaşlarımızda memnundur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“OVİT TÜNELİ’NE YÖNELİK TAKVİMDE HERHANGİ BİR AKSAMAMIZ SÖZ KONUSU OLMAYACAK”

Ovit Tüneli’nde iş güvenliği gerekçesiyle çalışmaların durdurulduğu ve takvimde bir aksamının olup olmayacağı sorusu üzerine Elvan, şunları kaydetti: “Ovit Tüneli’ne yönelik takvimde herhangi bir aksamamız söz konusu olmayacak. Biliyorsunuz oldukça uzun bir tünel. Bu tünelde gaz ölçüm cihazının eksik olduğu tespit edilmiş, yüklenici firmanın gaz ölçüm cihazını yerleştirmediği tespit edilmiş. Bu çerçevede Çalışma Bakanlığımız gerekli önlemleri alıp, geçici süreli de olsa oradaki çalışmaları durdurmuştur. İlgili gaz ölçüm cihazı yüklenici firma tarafından temin edilmiş, zannedersem bugün veya yarın bu ölçüm cihazı tünele yerleştirilecek. Yerleştirildikten sonra tekrar tünel çalışmalarına devam edilecek. Sadece gaz ölçüm cihazı değildi aslında biz iş güvenlik müfettişlerinin yapmış olduğu tespitlere baktığımızda bazı eksikliklerde görülmüş idi. O eksikliklerin tamamı karşılandı. Resmi olarak Bakanlığa bu bildirildi. Sadece şuanda eksik olan kısım gaz ölçüm cihazı, bunu da bir iki gün içinde tünele yerleştirilecek.”

“BİZ HİÇBİR ZAMAN SOSYAL MEDYAYA KARŞI OLMADIK, OLMAYACAĞIZ”

Toplumsal olaylarda sosyal medyanın kullanımıyla ilgili bazı açıklamalarının hatırlatılarak, sosyal medya ile ilgili yeni bir düzenlemenin olup olmayacağının sorulması üzerine Elvan, “Sosyal medyayı hepimiz çok yaygın olarak kullanıyoruz. Hepimiz sosyal medyanın Türkiye’de bu konuma gelmesinde hükümetimizin çok önemli katkıları vardır. Çok ciddi alt yapı yatırımları yaptık ve bu yapılan alt yapı yatırımları sayesinde Türkiye dünyada sosyal medyayı en fazla kullanan ülkelerin başında geliyor. Biz hiçbir zaman sosyal medyaya karşı olmadık, olmayacağız. Desteklemeye de devam edeceğiz. Ancak sosyal medyayı kötü amaçlarla kullanmak isteyen kesimler de var. Çok sayıda sahte hesaplar var. İnsanlar gerçek kimliklerini saklayıp tehditler savurma, küfürler, hakaretler bunların hiçbirini kabul etmemiz mümkün değil. 6-7 Ekim tarihlerinde olan olayları hatırlayınız. O dönemde bazı gruplar, terör örgütü grupları vatandaşları silahla sokağa çıkmaya davet etti. Askerimize saldırmayı, vatandaşlarımıza saldırmayı teşvik etti. Bunları biz nasıl tasvip edebiliriz. Tasvip edebilmemiz mümkün değil. Dolayısıyla sosyal medya elbette yararlıdır. Sosyal medyayı hep birlikte kullanmalıyız. Daha da geliştirmeliyiz ama özellikle bu tür sahte hesap kullanan, ulusal güvenliğimizi tehdit eden, vatandaşlarımızı kışkırtan ayrılıkçı bir takım yaklaşımlar içerisinde olanları da tasvip etmemiz hiçbir zaman mümkün değildir, olmayacaktır” karşılığını verdi.

“BİZİM HASSASİYETİMİZ ÖZELLİKLE SOSYAL MEDYAYI GERÇEKTEN KÖTÜ AMAÇ İÇİN KULLANANLARA YÖNELİK”

Bir başka sorun üzerine bunların IP numaralarının teknik olarak tespit edilmesinin mümkün olmadığını bildiren Elvan, “Bundan sonraki süreçte özellikle mahkeme kararı alınması halinde bu IP adresleri ne ise, ilgili mahkemelerimiz bu IP adreslerini tespit edip, bununla ilgili sanal alemde işlenen suç ne ise onunda gerçek alemde işlenmiş suç gibi yargı tarafından bu yerine getirilecektir diye düşünüyorum. Zaten mevcut düzenlememiz var. Dolayısıyla bizim hassasiyetimiz özellikle sosyal medyayı gerçekten kötü amaç için kullananlara yönelik” ifadelerini kullandı.

“GELEN MAHKEME KARARLARI TWITTER TARAFINDAN UYGULANIYOR”

Twitter ile görüşmeler konusunda bir gelişme olup olmadığını soran gazeteciye Bakan Elvan, “Twitter’la arkadaşlarımız görüşüyorlar. Zaman zaman telefonla görüşüyorlar. Zaman zaman bir araya geldiler. Önümüzdeki dönemde de yine bir araya gelecekler. Geçmişte olduğu gibi mahkeme kararlarını uygulamama gibi bir tutum içerisinde değiller. Onu özellikle ifade edeyim. Gelen mahkeme kararları Twitter tarafından uygulanıyor” dedi.