Bakan Eroğlu'na Rize'de Sel ve Heyelan Brifingi

Bakan Eroğlu'na Rize'de Sel ve Heyelan Brifingi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, önceki gün yağan şiddetli yağış neticesinde maddi kayıplar yaşayan Rize’nin Güneysu İlçesi ile Muradiye Beldesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şiddetli yağmurun sel ve heyelana dönüşmesi sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin ise arama çalışmaları deva mettiği Artvin iline gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Rize’de sel ve heyelandan etkilenen Güneysu ilçesi ile Muradiye Beldesine ziyarette bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

veysel-eroglu-rizede-001.jpg

Bakan Eroğlu’nun Rize’deki ziyaretlerine; Vali Vekili Mehmet Kurt, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak,   İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, DSİ Bölge Müdürü Mahmur Berber, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez,  Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Ak Parti İl Başkanı Muhammet Avcı ve Güneysu Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı katıldı.

veysel-eroglu-rizede-(5).jpg

Bakan Eroğlu ilk olarak Güneysu ilçesini ziyaret etti. Eroğlu, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ve Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan’la görüşerek bilgi aldı. İlçedeki heyelan ve taşkın görüntülerinin yer aldığı sunumu izleyerek, bilgiler alan ve değerlendirmelerde bulunan Bakan Eroğlu, en kısa zamanda giderilmeye çalışan mağduriyetlerle ilgili tavsiyelerde bulunarak talimatlar verdi.

veysel-eroglu-rizede-(6).jpg

Eroğlu, buradaki ziyaretinin ardından Muradiye Beldesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı ve vatandaşlardan oluşan hasarla ilgili bilgiler alarak talepleri  dinleyen Bakan Eroğlu, bölge müdürlerine gerekli  çalışmaların bir an önce hızlı  bir  şekilde yapılması  için talimat verdi.

Her hangi bir  maddi  sıkıntının olmadığını ifade eden Eroğlu, “Dolayısıyla hiçbir sıkıntı yok, köprüler yapılacak, dereler ıslah  edilecek. Başka yapılması gereken ne varsa yapılacaktır.” dedi

veysel-eroglu-rizede-(4).jpgveysel-eroglu-rizede-(2).jpg

veysel-eroglu-rizede-(1).jpgveysel-eroglu-rizede-(3).jpg

veysel-eroglu-rizede-(7).jpgveysel-eroglu-rizede-(8).jpg