Bakan Eroğlu’ndan Rize Havalimanı Açıklaması

Bakan Eroğlu’ndan Rize Havalimanı Açıklaması
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, teknik eksiklikler nedeniyle ihalesi iptal edilen Rize Havalimanı projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararının imzaya açıldığını kaydetti.

Rize Havalimanının teknik eksiklikler nedeniyle ihalesi iptal edilmesi konusunda önemli bir gelişme olduğunu belirten Bakan Eroğlu, ihale ile ilgili kararın alındığını, pazar günü olmasına rağmen gereken imzayı attığını dile getirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rize Valiliğini ziyaretinde Rize için tabiat turizmi master planı hazırladıklarını vurguladıktan sonra Rize Havalimanı ile ilgili açıklamada bulunarak, "Burada kalıcı ciddi para bırakacak master planı hazırladık. Biz Rize'yi dünya turizmine açmak istiyoruz. Özellikle havaalanı inşa edildikten sonra Rize'nin potansiyeli çok yüksek. Cumartesi günü, Rize-Artvin arasına yapılacak olan havaalanı projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararı imzaya açıldı. Onun da müjdesini vereyim. Ben de buraya gelmeden sevinçle imzaladım." açıklamasında bulundu.