Bakan Eroğlu’ndan ’Terör’ Açıklaması

Bakan Eroğlu’ndan ’Terör’ Açıklaması
En son terörist etkisiz haline gelinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; PKK, PYD, DAEŞ ve FETÖ'nün...

En son terörist etkisiz haline gelinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; PKK, PYD, DAEŞ ve FETÖ'nün bir üst akılla yönetilen, Türkiye'nin önünü kesmek isteyen bazı ülkelerin maşası olduğunu söyledi.

Açılış ve temel atma töreni için Elazığ'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ziyaretlerini sürdürüyor. Elazığ Belediyesi'ni ziyaret eden Eroğlu, burada Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti İl Teşkilatı'na geçerek partililerle görüşen Eroğlu, açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin Türkiye'yi işgal etme ve bayrağı indirme girişimi olduğunu vurgulayan Eroğlu, terör örgütünün üzerine gidildiğini ve inlerine girdiklerini ifade etti.

Türkiye'nin zor zamandan geçtiğini aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Ama Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımız dirayetli. Kendisi emin adımlarla kararları veriyor. Terör örgütünün üzerini gidiyor ve inlerine giriyoruz. En son terörist etkisiz haline gelinceye kadar mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" dedi.

"FIRAT KALKANI HAREKATI İLE DEAŞ'I TEMİZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Suriye konusunda sürekli tehdit altında olunduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, "PKK, PYD, DAEŞ ve FETÖ, bir üst akıldan yönetilen, Türkiye'nin önünü kesmek isteyen bazı ülkelerin maşa olarak kullandığı hainlerdir. Tabi ki buna karşı Türkiye gerekli tedbirleri alacaktır. Fırat Kalkanı Harekatı ile DAEŞ'i güney sınırlarımızdan temizliyoruz ve temizlemeye devam edeceğiz. Buna kimse engel olamaz. Artık Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Güçlü ve kahraman bir milletimiz var. Dolayısıyla kimse bunun önünde duramaz. İnşallah daha da gelişip kalkınacağız" diye konuştu.

Musul'un aslında Misak-ı Milli'ye dahil olan bir vilayet olduğunu dile getiren Eroğlu, "Ama geçmişte bazı hatalardan dolayı Musul'u da masa başında kaybettik. Lozan'da görüşüleceği yerde eski adı birleşmiş milletler olan o zaman ki adıyla Cemiyeti Akvam'a aktarıldı. Neticede orada alınacak karar belliydi ve Musul'u kaybettik. Çok cüzi bir petrolden hisse verdiler. O hisseyi dahi alamadık. Netice itibariyle orada bizim kardeşlerimiz var. Düşmanın taktiği böl, parçala, yut. Bu gönül coğrafyasında şuanda batının düşman ülkelerinin taktiği, burayı bölelim, parçalayalım, yutalım ve birbirleriyle çatıştırarak tamamen yok edelim planları var. Onların planı varsa Allah'ın da bir planı var" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu’ndan ’Terör’ Açıklaması

Bakan Eroğlu’ndan ’Terör’ Açıklaması

Bakan Eroğlu’ndan ’Terör’ Açıklaması

Kaynak:IHA