Bakan Gitti Özür Bitti

Bakan Gitti Özür Bitti
Bakan Eker'in de katıldığı ve yaşçay fiyatının açıklandığı toplantıda fabrikalarda yaşanan sıkıntıdan dolayı üreticiden özür dileyen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu geri adım attı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in 2012 yaş çay alım fiyatını açıklayacağı ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlenen 2012 yılı yaş çay kampanyası açılış töreninde, 10'un üzerinde fabrikanın üretime yetişememesi sonucu diğer fabrikalarda izdiham yaşanması ve bunun akabinde Çaykur'un daha ilk günden kota uygulamasına geçmesinden dolayı Bakan Eker'in önünde çay üreticilerinden ve hemşerilerinden özür dileyen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu geri adım attı. Yapılan eleştirilerin haksız olduğunu savunan Sütlüoğlu,  3-4 günlük gecikmeden birşey olmayacağını ifade ederek yaşananları olağan bir durum olarak karşıladığını söyledi.

DÜN ÖZÜR DİLEDİ BUGÜN GERİ ADIM ATTI 3-4 GÜNLÜK GECİKMEDEN BİRŞEY OLMAZ DEDİ

Çaykur'un Güneysu'daki çay fabrikasını Milli Eğitim Bakanlığına okul yapılması için devreden Çaykur bunun yerine Ulucami Çay Fabrikası'nda 180 tonluk ilave bir yatırıma gitmişti. Bugün Ulucami Çay Fabrikası'nda incelemelerde bulunan Genel Müdür Sütlüoğlu'nun burada şok sözler sarfettiği bilgisine ulaşıldı.  

3-4 GÜNLÜK GECİKMEDEN BİRŞEY OLMAZ - HAKSIZ ŞEKİLDE ELEŞTİRİLİYORUZ

Alınan bilgiye göre Sütlüoğlu, Ulucami'deki incelemeleri sırasında yapılan eleştirilerin haksız olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: Yaşçay sezonunun başlamasıyla fabrikalarımızda yaşanan 3-4 günlük gecikmeden birşey olmaz. Aksaklıklar olabilir. Bunlar olağan şeyler ve bu aksaklıklar zamanla giderilir. Haksız bir şekilde eleştiriliyoruz. Çaykur hepimizindir"

BAKAN EKER'İN ÖNÜNDE BÖYLE DEMİŞTİ

Genel Müdür dünkü yaş çay fiyatının açıklandığı toplantıda Bakan Dr. Eker'in önünde yaşanan gecikmeleri bazı fabrika müdürlerinin yetersiz kalışına bağlamış ve bunun sonucunda özür dileyerek şu ifadeleri kullanmıştı:  "İdari yönden bazı eksiklikler oldu bunu da ben kabul ediyorum. Bazı müdürlerimiz malesef yetersiz kaldı. Yapmaları gerekenleri yapamadılar. Bunlardan bazılarını görevden aldık. Diğerleri hakkında da gereken işlemler yapılıyor. Ben herşeye rağmen meydana gelen aksaklıklar için sevgili hemşerilerimden ve üreticilerimizden özür diliyorum."

İLGİLİ HABERİMİZ

Fabrika Müdürleri Görevden Alındı