Bakan Günay'dan Temizlik Vurgusu

Bakan Günay'dan Temizlik Vurgusu
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Rize’de düzenlenen Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Toplantısı’nın bitiminde yaptığı değerlendirme konuşmasında temizlik vurgusu yaptı.

Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Toplantısı’nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, inancının temeli temizlik olan bir toplumun oturduğu yeri temiz tutmamasının altında yatan gerçeği anlayamadığını söyledi.

Bakan Günay konuşmasında “Yaylaların bizde sonralara da kalacağı konusunda bir bilinç yok. İnancının temeli temizlik olan bir toplumun oturduğu yeri temiz tutmamasının altında yatan gerekçeyi çözebilmiş değilim. Ciddi bir kayma ve kırılma var. İnancınızın gereğini yapmak için günde beş kere elinizi ayağınızı yıkayacaksınız ama arkanızda bıraktığını yerde bir çöp yığını olacak. Bu böyle olmaz. Türkiye’de temizliği daha yüksek seviyeye çıkarma şansımız, imkanımız var. Türkiye’de bu konuda çok ciddi bir sıkıntımız var. Aslan yattığı yerden belli olur. Önce herkes kapısının önünü süpürecek. Benimle bu konuda bir şeyler konuşacak olanların bazı şeyleri düzeltmiş olarak bana gelmesi gerekiyor. Biriktire biriktire damlalardan göl oluşturmaya çalışacağız. Bu kirlilik ve çarpık yapılaşma ile mücadele edeceğiz. Karadeniz’deki turizm potansiyelinin farkına varmalıyız. Eğer insanlar bu kirlilik olduğu halde bile geliyorsa burada çok ciddi bir turizm potansiyeli vardır. Bunun farkına varmalıyız“ diye konuştu.

Ardından toplantıya katılanlar toplu olarak basına poz verdiler.

untitled-1.20100808085355..jpg