Bakan İşareti Verdi, O, Ak Parti’nin Rize’deki 3 Adayından Biri

Bakan İşareti Verdi, O, Ak Parti’nin Rize’deki 3 Adayından Biri
Ak Parti Rize’nin 7 Haziran seçimlerinden 3 Milletvekili adayından biri olmasına kesin gözüyle bakılan Ak Parti Rize...

Ak Parti Rize’nin 7 Haziran seçimlerinden 3 Milletvekili adayından biri olmasına kesin gözüyle bakılan Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Hikmet Ayar, aday adayı olacağını açıkladı.

BAKAN ELVAN, AYAR'IN MİLLETVEKİLLİĞİ İŞARETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN RİZE ZİYARETİNDE VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Rize ziyaretine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın “Sayın Milletvekilim” şeklinde hitap ettiği bilinen Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Hikmet Ayar, katıldığı bir televizyon programında adaylık süreciyle ilgili yöneltilen soruya aday adayı olacağını  açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatı ile baba ocağı Rize’ye geldiği 10-11-12 Ekim tarihlerindeki Rize programına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Erdoğan’ın Güneysu ilçesindeki bir programında o dönem henüz kongresini gerçekleştirmeyen ve Ak Parti Rize İl Başkanı olan Hikmet Ayar’a yönelik “Sayın Milletvekilim” hitabı Hikmet Ayar’ın 7 Haziran’daki seçimlerde Rize Milletvekili Adayı olacağına işaretti.

İl Başkanı Hikmet Ayar da Rize Milletvekilliği aday adaylığı münasebetiyle Aralık ayında kongresini gerçekleştiren Ak Parti’de İl Başkanlığına aday olmamış ve Rize İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı, görevinden istifa ederek Ak Parti Rize İl Başkanı seçilmişti.

Ak Parti’ye seçimlerde Rize’de rekor üstüne rekor kırdırarak Türkiye birincilikleri yaşatan Eski İl Başkanı Hikmet Ayar, bugün katıldığı bir televizyon programında “Aday adayı olacak mısınız?” şeklinde yöneltilen soruya aday adaylığı başvurusunda bulunacağını ifade etti.

TEMEL KOTİL İSTİFA ETMEYECEK, HAMDİ TOPÇU İSTİFA EDECEK!

Başbakan Davutoğlu’nun,  devleti yönetecek olan bürokratik kadroların boşalmasına sıcak bakmadığından milletvekilliği adaylığı gündemde bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’in istifa etmesi beklenmiyor. Ancak, milletvekilliği adayları arasında ismi geçen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun ise kesin olarak istifa ederek milletvekili adayı olması bekleniyor.

AK PARTİ’Yİ TÜRKİYE 1.’Sİ YAPAN HİKMET AYAR KİMDİR?

hikmet-ayar.20150205190945.jpg

1957 Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimimi Çayeli’nde tamamladı.

1981 Marmara Üniversitesi işletme mezunu.Çayeli Belediyesi hesap işleri Müdürlüğü yaptı. Memurluktan istifa ederek ayrıldı. Serbest muhasebeci mali müşavir olarak kendi bürosunu açarak çalışmaya başladı.

1989 yılında Çayeli Belediyesi Başkan Adayı oldu.

1994-1999 yılları il genel meclisi üyeliğini görevinde bulundu.

1995-1999 yıllarında Refah Partisi ve Fazilet Partisinde il teşkilat başkanı olarak görev yaptı.

2 kasım 2002 milletvekili seçimlerinde Rize Merkez ilçe SKM başkanlığını yaptı.

2007 milletvekili seçiminde aday adayı oldu.

2009 yılında Ak Parti Rize İl Yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulunurken Ak Parti Rize İl Başkanlığına getirildi.

20 Aralık 2014’te yapılan Olağan Kongrede aday olmayarak İl Başkanlık görevini Muhammed Avcı’ya devretti. Halen Çayeli’nde serbest mali müşavirlik yapmaktadır. Evli ve 4 çocuk babasıdır.