Bakan Işık'tan Rize'de Paralel Yapı Açıklaması

Bakan Işık'tan Rize'de Paralel Yapı Açıklaması
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakını Fikri Işık, Rize’de yaptığı açıklamada, paralel yapının yabancı istihbarat servislerine hizmet ettiğini ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakını Fikri Işık, Rize’de yaptığı açıklamada, paralel yapının yabancı istihbarat servislerine hizmet ettiğini ifade ederek, paralel yapıyı tasfiye etmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

Rize Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarını yerinde incelemek üzere Rize’ye gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakını Fikri Işık, AK Parti İl Teşkilatı’na uğrayarak yöneticiler ile bir araya geldi.

fikri-isik-rizede-1.jpg

Işık, burada yaptığı açıklamada, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlatarak, monşerlerin bu ülkede bir daha Cuhurbaşkanı seçilemeyeceğini belirtti. Işık, “Pazar günü halkımız sandığa gidecek ve tüm Türkiye tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanını halk doğrudan sandıkta kendisi seçecek. Bu yeni Türkiye’nin en önemli kilo metre taşlarından bir tanesi. Bu güne kar Cumhurbaşkanları bir iki istisnanın dışında hep pazarlıklar sonucu ortaya çıkan isimler oldu. Bazen en zayıf halka Cumhurbaşkanı oldu. Bazen en güçlü Cumhurbaşkanı adayları tehdit edildi. Rahmetli Ali Fuat Başgil hoca gibi seçilmesine kesin gözü ile bakılan birisi gece yarısı yapılan tehdit sonucu adaylıktan vazgeçti. Bazen meclis üzerinde ciddi bir baskı kuruldu. Vesayet oluşturularak meclisin hür iradesi ile seçeceği Cumhurbaşkanı seçilemedi. Bazen de denge adına Sezer gibi bir isim Cumhurbaşkanı oldu. Budan sonra Cumhurbaşkanını halk seçecek. Bunun iki önemli sonucu olacak. Bir tanesi; bundan sonra milletin değerlerini benimsememiş, milletin içinden çıkmamış, milletin değerlerine yabancı hiçbir isim Cumhurbaşkanı seçilemeyecek. Bizim mahallemizden olduğu düşünülse de monşerler burada bir daha Cumhurbaşkanı seçilemeyecek. Bundan sonra milletin değerleri ile örtüşmeyen bir ismin Cumhurbaşkanı olamayacak olması özellikle CHP’yi çıldırtıyor. İkinci olarak Cumhurbaşkanını halkın seçmesi Anayasada var olan yetkiye güç katacak. Türkiye güçlü bir Cumhurbaşkanlığı dönemi yaşayacak. Halk oy verdiği kişi sorumlu da tutar” dedi.

"PARALEL YAPIYI TASVİYE ETMEK BOYNUMUZUN BORCU"

Paralel yapının yabancı istihbarat örgütleri ile birlikte hareket ettiğini ifade eden Işık, “İktidarımız tüm vesayet kurumlarını tavsiye etmeyi başardı. Askeri vesayet tavsiye edildi. Bürokratik vesayet tavsiye edildi, yargı vesayeti tavsiye edildi şu anda tavsiyesi üzerinde yoğun olarak durulan son vesayet alanı paralel yapıdır. Paralel yapıyı da tavsiye etmek bizim boynumuzun borcudur. Zira devlet içinde devlet olmaz. Amirinden değil de abisinden emir alan bir anlayış ile devlet yönetilemez. Yargının içine, emniyetin içine, kurumların içine çöreklenmiş ve belikli dışarıdan talimat alan bir yapı Türkiye Cumhuriyeti devletinin kabul edeceği bir yapı değildir. ‘biz hizmet hareketiyiz, biz eğitim ile uğraşıyoruz’ diyenlerin bir ülkenin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, genel kurmay başkanını, Anayasa Mahkemesi başkanını, komutanlarını, MİT Müsteşarını dinlemesinin izahı yoktur. Bu tarz bir dinleme ancak bir başka ülkenin istihbarat örgütünün yapacağı bir iştir. Dolayısı ile bu yapının bu ülkenin yararına çalıştığı şeklinde düşünceye sahip olanlar bir kez daha düşünsünler. Belli ki ve çok açık ki bu yapı bir başka ülke hesabına çalışıyor. Hiçbir devlette başka bir ülke hesabına çalışan bir yapıma müsaade edemez. Dolayısı ile bu son vesayet girişimini de Başbakanımızın liderliğinde, Cumhurbaşkanı olarak da tavsiye edeceğiz. Bu devletin bekası meselesidir" şeklinde konuştu.

"RİZE İLK DEFA CUMBURBAŞKANI ÇIKARTACAK"

Rize’nin iki Başbakan'dan sonra şimdide Cumhurbaşkanı çıkartacağını belirten Bakan Işık, “Rize çok bakan çıkardı. Rize iki tane Başbakan çıkardı. Ama Rize ilk defa bir Cumhurbaşkanı çıkartacak. Bunun zannediyorum Rize açısından çok özel bir anlamı var. Başbakanımız en büyük desteği de Rize’den alacaktır. Buna inanıyorum. Bu konuda Rize’yi geçeceğiz diyen iller var. Ama ben Rize’nin şampiyonluğu başka bir ile bırakmayacağına eminim" ifadelerini kullandı.

fikri-isik.20140804150201.jpg

Bakan Işık, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Partiye oy verenler için “AK Parti’ye oy verenlerde bir sorun var” şeklinde konuştuğunu iddia etmesi ve Türkmenlere yardım yapılmadığı yönünde ki tepkileri kendisine hatırlatması üzerine şunları söyledi: “Bizi Türkmenlere yardım etmemek ile suçlayanlar, kan kardeşlerimizi, soydaşlarımızı ve din kardeşlerimizi seçim dönemlerinde hatırlarlar. Hazin bir şey daha var. Türkmenlere yardım götüren Tırları durduran bu paralel yapıya arka çıkanlar bugün hükumeti Türkmenlere yardım etmiyor diye suçlayanlar ile aynı kişiler. Bu zavallılıktır. Eğer demokrasiye inanıyorsanız seçmen yanlış yapmaz. Yanlış varsa kendinizde arayacaksınız. Biz AK Parti olarak seçim kaybettiğimiz her yerde kendimizi sorguladık. Bir toplumda insanlar kilo metrelerce yürüyüp oy kullanmak için tercihlerini yapıyorlarsa o insanlarda kusur bulmak yerine o insanlar neden tercihlerini benden yana kullanmadılar diye kendide kusur araması gerekir. Bir genel başkanın. Niye bu insanlar Recep Tayyip Erdoğan’a oy veriyorlar da sana vermiyorlar. Bu zavallılıktır.”

Bakan Işık açıklamalarından sonra, Rizeli yerel şair Ahmet Çakar’ın atma türkülerini dinledi. Yanına getirilen bebekler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

fikri-isik-rizede-2.jpg