Bakan Işık'tan Rize'ye Bilim Merkezi Müjdesi

Bakan Işık'tan Rize'ye Bilim Merkezi Müjdesi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ı makamında ziyaret etti.

Sabah saatlerinde uçakla Trabzon'a ve ardından  Rize'ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, önce Rize Valisi Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Valilik ziyaretinin ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ı makamında ziyaret eden Bakan Işık'ı belediye binası girişinde Başkan Kasap, Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri karşıladı.

fikri-isik,-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasapi-makaminda-ziyaret-etti-(1).jpg

Karşılamanın ardından, Başkan Kasap'ın makamında ağırlanan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Başkan Kasap'a yeni görevinde başarılar diledi.

BAŞKAN KASAP, ZİYARET BİZİ ŞEREFLENDİRMİŞTİR…

fikri-isik,-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasapi-makaminda-ziyaret-etti-(7).jpg

Bakan Işık'ı makamında ağırlayan Başkan Kasap yapmış olduğu açıklama da; Sayın Bakanımız ilimize ziyaretleriyle bizleri şereflendirmiştir. Bilim Merkezi projemizde bizleri yalnız bırakmayarak desteklerini esirgememiştir. Rize'de hayata geçirmeyi düşündüğümüz Bilim Merkezimizin yapımı aşamasında atmış olduğumuz adımlarda kendileri bizim yanımızda olmuştur. İnşaallah bundan sonraki süreçte de yardımlarını esirgemeyecektir.

fikri-isik,-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasapi-makaminda-ziyaret-etti-(2).jpg

BAKAN IŞIK, UFKU VE VİZYONU İLE BAŞKAN KASAP, RİZE’YE ÖNEMLİ HİZMETLER KAZANDIRACAK…

Başkan Kasap'ın Bakanlıktan talebi üzerine Rize'ye bir bilim merkezi kurmayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Işık;  Karadeniz bölgesi zor bir coğrafya, bu yüzden toprak alanı açısından önemli derecede sıkıntı yaşanan bir bölge olması nedeniyle, toprağın en kıymetli olduğu yerlerden birisi olduğu bilinmektedir. Değerli başkanımızın ufkuyla, vizyonuyla Rize'ye önemli hizmetler kazandıracağına inanıyoruz. Bakanlık olarak Rize Belediye Başkanımızın bu gayretli çalışmalarına her zaman destek vereceğiz. Eylül ayından itibaren Bakanlık olarak Bilim Merkezlerindeki sergilerimizin yerli üretilmesi ile ilgili bir çalışmamız var. Bu çalışma doğrultusunda Bilim Merkezlerinde ki sergiler mümkün olduğunca yerli olarak Türkiye'de üretilecek. Sergilerimizin de bir kısmını inşallah, Rize'ye göndermeyi düşünüyoruz. Rize'li gençlerimiz de bilim merkezimizi ziyaret eder ve çocuklarımızı bilim sevgisiyle yetiştirmiş oluruz. Bunun gayreti içerisindeyiz.

fikri-isik,-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasapi-makaminda-ziyaret-etti-(3).jpg

RİZE SADECE ÇAY’IN BAŞKENTİ DEĞİL, BİLİMİNDE MERKEZİ OLACAK…

Bakan Işık, ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemizin de gelişimini yakından takip ediyoruz. Değerli çalışma arkadaşlarım Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı bey ve Rize Milletvekillerimizle beraber Rize'yi sadece Çay'ın Başkenti değil Biliminde çok önemli merkezlerinden birisi olarak görmek istiyoruz. Bu vesile ile bu çalışmamıza vesile olan Rize Belediye Başkanımıza gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür eder, 5 yıllık görev süresi içerisinde başarılar diliyorum" dedi.

Rize'ye yapmış olduğu bir günlük ziyaret programı çerçevesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat  Kasap, günün anısına hediye takdiminde bulundu.

fikri-isik,-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasapi-makaminda-ziyaret-etti-(4).jpg

fikri-isik,-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasapi-makaminda-ziyaret-etti-(6).jpg

fikri-isik,-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasapi-makaminda-ziyaret-etti-(8).jpg