Bakan Karaismailoğlu İkizdere'ye Çay Fabrikası Müjdesini Verdi

Bakan Karaismailoğlu İkizdere'ye Çay Fabrikası Müjdesini Verdi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İkizdere ilçesine yapılacak olan çay fabrikasına engel teşkil eden yer tahsisinin 1,5 – 2 ay içinde sona ereceğini ve İkizdere’ye fabrika kurulmasının önünde hiçbir engel kalmayacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize’nin İyidere ilçesinde yapılacak Lojistik Limanı’nın dolgusunda kullanılacak taşların çıkartılacağı İkizdere ilçesine geldi.

Edinilen bilgilere göre, programı kapsamında İkizdere Kültür Merkezi'nde bazı vatandaşlarla da görüşen Bakan Karaismailoğlu, vatandaşların “İkizdere’ye çay fabrikası yapın. Bize sözünüz vardı” sözleri üzerine Rize Milletvekili Dr. Osman Aşkın Bak’tan bilgi aldı. Milletvekili Bak’ın çay fabrikası kurmak istedikleri alanda karayolları ile yer tahsisi konusunda bir sorun olduğunu belirtmesi üzerine Bakan Karaismailoğlu, bu kez Karayolları yetkilileriyle görüştü. Yetkililer ise Kırık, Dallıkavak ve İkizdere tünellerinin yapım çalışmaları nedeniyle yer tahsisinde geç kaldıklarını ve 1,5 - 2 ay daha sürecek çalışmaların ardından yer tahsisinde bulunabileceklerini kaydetti. Bunun üzerine Bakan Karaismailoğlu, 2 ay sonra yer tahsisinin yapılacağını belirterek İkizdereli vatandaşlara fabrika müjdesini verdi.

Yer tahsisinin yapılmasının ardından ÇAYKUR, İkizdere ilçesine çay fabrikası kurulumu için çalışmalara başlayacak.

Karaismailoğlu'na incelemeleri sırasında Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, İl Başkanı İshak Alim ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile diğer yetkililer eşlik etti.

ulastirma-ve-altyapi-bakani-karaismailoglu-ikizderede-(4).jpgulastirma-ve-altyapi-bakani-karaismailoglu-ikizderede-(5).jpgulastirma-ve-altyapi-bakani-karaismailoglu-ikizderede-(2).jpgadil-karaismailoglu-ikizdere-rizede.jpgulastirma-ve-altyapi-bakani-karaismailoglu-ikizderede-(3).jpgulastirma-ve-altyapi-bakani-karaismailoglu-ikizderede-(1).jpg