Bakan Karaismailoğlu: Rize Artvin Havalimanı hem Karadeniz bölgesine hem de Karadeniz'e komşu ülkelere hizmet verecek

Bakan Karaismailoğlu: Rize Artvin Havalimanı hem Karadeniz bölgesine hem de Karadeniz'e komşu ülkelere hizmet verecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 14 Mayıs'ta hizmete giren Rize Artvin Uluslararası Havalimanı’nın hem Karadeniz bölgesine hem de Karadeniz'e komşu ülkelere hizmet vereceğini kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Almanya'da düzenlenecek Uluslararası Ulaştırma Forumu'na katılmak üzere geldiği İstanbul Havalimanı VIP Terminali'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu açıklamalarında Rize Artvin Uluslararası Havalimanı’na da yer verdi.

Karaismailoğlu, önemli ülkelerin ulaştırma bakanlarının forumda, ulaşım sektörü ve salgın sonrasında sektörde yapılabilecek çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunacağını söyledi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın geçen cumartesi hizmete açıldığını hatırlatan Karaismailoğlu, şöyle konuştu: "Son 20 yıldır bütün sektörlerde olan büyük atılım, değişim artarak devam ediyor. Havayolu sektöründe de muazzam atılımlar oldu. 30 milyon yıllık yolculuk olan hava yollarındaki yolcu sayısını 210 milyona çıkarmıştık. Havalimanı sayımızı da Rize-Artvin Havalimanıyla 58 sayısıyla şereflendirdik. Rize-Artvin Havalimanı dünyanın sayılı havalimanlarından biri oldu. Karadeniz bölgesinin coğrafi sıkıntılarından dolayı havalimanı yapmak mümkün değildi. O yüzden en zorunu tercih ederek denize dolgu, 3 milyon metrekarelik devasa bir havalimanı inşa ettik."

Bakan Karaismailoğlu, havalimanın hem Karadeniz bölgesine hem de Karadeniz'e komşu ülkelere hizmet vereceğini dile getirdi.

Havalimanına 3 milyon yolcu garantisi verildiğine dair iddialara değinen Karaismailoğlu, "Bu yapılan işlere aklı ermeyen bazı kişilerin, bu havalimanın 3 milyon yolcu garantili olduğunu söylemeye çalışmaları da bizi hem güldürüyor hem de üzüyor maalesef. Çünkü, vatanına, milletine yapılan hizmeti sürekli tersten algılamaya çalışıp yapılan yatırımların aleyhinde gündem üretmeye çalışanları maalesef acıklı ve üzülerek seyrediyoruz. Onlara cevaplarımız da devam edecek. Havalimanımızın yolcu kapasitesi 3 milyondur." dedi.

zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kuran-kurslari-012.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum