Bakan Karaismailoğlu: Rize İyidere Lojistik Limanı Yaklaşık 500 Milyon Dolarlık Üretim Etkisi Oluşturacak

Bakan Karaismailoğlu: Rize İyidere Lojistik Limanı Yaklaşık 500 Milyon Dolarlık Üretim Etkisi Oluşturacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Rize İyidere Lojistik Limanı" projesi ile 30'dan fazla sektörde 8.000 kişiye dolaylı istihdam sağlanacağını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize İyidere Lojistik Limanı’nın bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunan bir lojistik üs olacağını kaydederek, gayri safi yurt içi hasılaya etkisinin yaklaşık 200 milyon dolar, üretime etkisinin ise 400 milyon doların üzerinde olacağını belirtti ve “’Rize İyidere Lojistik Limanı’ projesi 30'dan fazla sektörde 8.000 kişiye dolaylı istihdam sağlayacak’” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, İyidere Lojistik Limanı ile ilgili sosyal medya hesabından tanıtım videosunu paylaştı.

Paylaşımlarında, ayrıca, doğa ile uyumlu bir mühendisliği hayata geçirdiklerini ve bölgemize 13 milyon ton kapasiteye sahip Karadeniz’e açılan yeni bir lojistik üs inşa ettiklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Rize İyidere Lojistik Limanı projemizi, çalışma alanında etkili kontrollü çalışma yaparak, doğa ile uyumlu bir mühendisliği hayata geçiriyoruz. Rize İyidere Lojistik Limanımız ile bölgemize 13 milyon ton kapasiteye sahip Karadeniz’e açılan yeni bir lojistik üs inşa ediyoruz. 30'dan fazla sektörde 8.000 kişiye dolaylı istihdam sağlayacak Rize İyidere Lojistik Limanı hem bölgenin ekonomisine hem de ülkemizin ticaret hacmine önemli katkılar sunacak. 191 milyon 978 bin769 dolar gayri safi yurt içi hasılaya (GSYH) etkisi, 427 milyon 425 bin 898 dolar üretim etkisi ve sektörde, 8.000 kişiye dolaylı istihdam imkanı sağlayacak. Rize İyidere Lojistik Limanı bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunan bir lojistik üs olacak.” dedi.

karadeniz-matbaasi-049.jpg