Bakan Kurum: "Ayder'i 2023 Yılına Kadar Özlenen Ayder'e Dönüştüreceğiz"

Bakan Kurum: "Ayder'i 2023 Yılına Kadar Özlenen Ayder'e Dönüştüreceğiz"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ayder Yaylası’nı Yenileme ve Koruma Projesi’ni başlatıyoruz. 2019 yılının Nisan ayı itibariyle yöremizin tarihini ve kültürünü yansıtan bir dönüşüm çalışması gerçekleştireceğiz." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi inceleme için geldiği Rize'de Ayder Dönüşüm Projesi için Ayder’i 2023 yılına kadar özenilen Ayder’e çevireceklerini ifade etti.

Ayder Yaylası'nın önemine değinerek 2019 yılı Nisan ayına kadar çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayder, tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. Öncelikli olarak Ayder'e otopark ihtiyacını karşılamak üzere 2 bin araç kapasiteli otopark inşaatı yapacağız. Kaplıcaların bulunduğu alanda butik otel, kaplıcalar içerir, içerisinde restoranların, alışveriş alanlarının, altında 250-300 araçlık otoparkın olduğu, yine otopark inşaatı ile eş zamanlı 2019 yılının nisan ayında başlatarak inşaat sürecini hızlı şekilde bitirmek istiyoruz. 

Ayder'de kentsel dönüşüm de uygulamaya geçilecek. Turizm Bakanlığına tahsisli alan üzerinde rezerv konut üreteceğiz ve bu konutlarla vatandaşımızı rızası çerçevesinde rezerv konutlara taşıma çerçevesinde tüm Ayder'deki çirkin yapı yoğunluğunu, bölgenin mimari ve kültürel yapısına uygun projeyi, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gerçekleştiriyor olacağız. Bütün projeleri 2019 nisan ayı içerisinde başlamış olacağız. Dönüşüm, Ayder esnafı mağdur edilmeden planlı şekilde yürütülecek."