Bakan Kurum: Meydan Projesi Millet Bahçesi Olacak

Bakan Kurum: Meydan Projesi Millet Bahçesi Olacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize Meydanı Projesi'ni Millet Meydanı şeklinde tamamlayacaklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi inceleme için geldiği Rize'de ilk olarak bir otelde Ayder Dönüşüm Projesi için Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Muhammet Avcı, İl Başkanı İshak Alim ve il protokolüyle bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Kurum, toplantının ardından Rize'de yapılacak olan kentsel dönüşüm alanlarını inceledi. İncelemelerin ardından Rize Meydan Projesi inşaat alanına giden Bakan Kurum burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde illerde sorunları yerinde tespit ederek yerel yöneticilerle çözüm konusunda kararlar aldıklarını söyledi.

Kurum, Rize'de 17 bin metrekare alanda inşa edilen meydan projesinin millet meydanı çerçevesinde, içinde kültür ve yürüme alanları bulunacak şekilde iki ayda tamamlanacağını anlattı.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, Rize Meydanı Projesi'ni Millet Meydanı şeklinde tamamlayacaklarını ifade ederek "Rize'de meydan düzenlemesi projemiz var. Yaklaşık 17 bin metrekarelik bir alan. Bu meydanımızı millet meydanı şeklinde içerisinde kültür alanlarının ve yürüme alanlarının olduğu projemizi inşallah iki ay içerisinde tamamlayacağız. Bu konu çerçevesinde belediyemize her türlü desteği sağlayacağız" diye konuştu.

murat-kurum-rizede-(1).jpg

'Yapı denetim firmaları işlerini kura ile alacak"

Bakan Kurum, Resmi Gazete'de yayımlanan yapı denetimdeki düzenlemeler hakkında da konuştu. Düzenlemelerin 1 Ocak itibariyle yürürlüğe gireceğine kaydeden Bakan Kurum "Yapı denetimdeki düzenleme 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giriyor. Artık yapı denetim kuruluşlarını bakanlığımız kura çerçevesinde belirlenecek. Kura çerçevesinde işlerini alacaklar. Daha düzenli ve sağlıklı bir yapı denetim sistemine kavuşmuş olacağız. Bizim yaptığımız işlerde imalat kalitesi büyük önem arz ediyor. Yapı denetim sistemini kalitemizi attırmak açısında önemli. Deprem kuşağında yaşıyoruz. Dolayısıyla yapacağımız binalar için düzenlemeyi yaptık ve uygulamaya geçeceğiz" dedi.

murat-kurum-rizede-(5).jpgmurat-kurum-rizede-(2).jpgmurat-kurum-rizede-(7).jpgmurat-kurum-rizede-(3).jpgmurat-kurum-rizede-(8).jpgmurat-kurum-rizede-(9).jpgmurat-kurum-rizede-(6).jpgmurat-kurum-rizede-(4).jpg