Bakan Kurum Rize’de Büyük Ailesinin Acısını Paylaştı

Bakan Kurum Rize’de Büyük Ailesinin Acısını Paylaştı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize’ye gelerek hayatını kaybeden İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük’ün annesi ile Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Enes Büyük’ün babaannesinin cenazesine katıldı.

İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürü Yusuf Büyük ile Ahmet, Mehmet ve Bünyamin Büyük’ün annesi ve Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Enes Büyük’ün babaannesi Şadiye Büyük (85) yaşlılık hastalıklarına bağlı olarak tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

Merhume Büyük için İkindi Namazını müteakip Derepazarı İlçesi Kirazdağı Köyü Merkez Camiinde cenaze namazı kılındı.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın cenaze namazını kıldırdığı cenazeye, Büyük ailesinin yanısıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize Valisi Kemal Çeber, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Rize Belediye Başkanı Rahmi Merin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Rize İl Jandarma Komutanı Kd.Alb. Hakan Dedebağı, Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet  Akif Zerdeci, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcıları Zeki Karaoğlu ve Erdinç Hatinoğlu, İLBANK Yönetim Kurulu üyeleri ile yöneticileri, ilçe kaymakamları ile ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merhume Büyük’ün cenazesi kılınan namazın ardından aynı köydeki aile kabristanlığında defnedilirken, Bakan Kurum ile diğer protokol üyeleri bir süre cenazeyi omuzlarında taşıdı.

bakan-kurum-rizede-buyuk-ailesinin-acisini-paylasti.jpg