Bakan, Önce Teşekkür Etti Sonra Bombaladı

Bakan, Önce Teşekkür Etti Sonra Bombaladı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na önce teşekkür etti ardından Genel Müdürü sert sözlerle eleştiri yağmuruna tuttu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na  önce teşekkür etti ardından yapılan uygulamadan dolayı Çaykur Genel Müdürünü fena halde bombaladı. Bakan Yazıcı’nın bu konuşması sırasında ise Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun yüzünün asıldığı objektiflere de yansıdı.

hayati-yazici-rize-il-ozel-idaresi-iftar-yemeginde-2.jpg

hayati-yazici-rize-il-ozel-idaresi-iftar-yemeginde-1.jpg

Rize Valiliği İl Özel İdaresi tarafından köy ve mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen iftar yemeğine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çay üreticilerinden henüz bir şikayet almadıklarını ifade ederek bundan dolayı Çaykur Genel Müdürü’ne teşekkür etti. Teşekkürün ardından ise Çaykur Genel Müdürünü hedef alan Bakan Yazıcı bazı alımyerlerinde çay bohçalarının açılmaması dolayısıyla Çaykur Genel Müdürünü yapılan uygulamadan dolayı sert sözlerle eleştirdi.  Çaykur’un bazı alımyerlerinde çay üreticilerinin çay bohçalarını hiç açmadıklarını öğrenmiş olduğunu bunun kaliteli çay üretmek adına sıkıntı yaratacağını ifade eden Bakan Yazıcı, Çaykur Genel Müdürüne ağır göndermelerde bulundu.

hayati-yazici-rize-il-ozel-idaresi-iftar-yemeginde-4.jpg

İşte Bakan Yazıcı’nın o konuşması: Bu sene en azından ihtiyatlı konuşayım şu aşamaya kadar çay satımı ile ilgili bize hiçbir şikayette bulunulmadı. Bunda randevulu sistemin çok büyük payı var. Onun için Genel Müdüre ve müstahsil olarak sizlere teşekkür ediyorum. Çayımızın kalitesini arttırmalıyız. Bugün bir şey duydum. Çay alım yerlerinde hiçbir bohça açılmazmış veya bazı yerlerde açılmazmış. Bu son derece yanlış. Yabancı yok biz hep bir aileyiz. Televizyonlar da kaydediyorsa etsin. Bohçaların açılması lazım. Bohçanın açılması demek kaliteye öncelik vermek demek. Biz çayın kalitesine ne kadar önem veriyorsak satın alınacak çayın niteliğinin de o kaliteyi sağlayacak evsafta olmasına önem veriyoruz. Bundan da hiçbir hemşerimizin alınmaması gerekir diye düşünüyorum. Hiçbirimizin çay diye çer, çöp satma ve onun parasını alma hakkımız yok. Buna herkesin hakkı var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin hakkı  var. Çünkü Çaykur zarar edince Çaykur’un o zararını hazine öder hazine karşılar. Nereden karşılayacak milletin kasasından. O halde her hemşerimiz, her kardeşimiz, her çay üreticisi niteliği belirtilmiş çayı satışa sunması lazım. Aksi taktirde biz çayı marka haline dönüştüremeyiz.

hayati-yazici-rize-il-ozel-idaresi-iftar-yemeginde-3.jpg