Bakan Özlü’den Genç Girişimcilere Müjde

Bakan Özlü’den Genç Girişimcilere Müjde
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, genç girişimcilere Bursa'dan müjde vererek, "TUBİTAK tekno girişim sermayesi programını bugün başlatıyoruz....

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, genç girişimcilere Bursa'dan müjde vererek, "TUBİTAK tekno girişim sermayesi programını bugün başlatıyoruz. 2017 yılı içerisinde 62 milyon liralık bütçemiz var. Destek kapsamında genç girişimcilere 150 bin liraya kadar yüzde yüz hibe desteği veriyoruz" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, merkez Nilüfer ilçesindeki bir fabrikada işçilerle öğle yemeği yedi. Ardından valiliği ziyaret eden Özlü, genç girişimcilere müjde verdi. TUBİTAK tekno girişim sermayesi programını bugün başlatacaklarını açıklayan Özlü, "2017 yılı içerisinde 62 milyon liralık bütçemiz var. Destek kapsamında genç girişimcilere 150 bin liraya kadar yüzde yüz hibe desteği veriyoruz. Yenilik oluşturacak, iş fikirleriyle başvuracak arkadaşlarımıza Türkiye genelinde çoğunluğu üniversite bünyesinde bulunan 20 uygulayıcı kuruluş tarafından bu destekler koordine edilecek. Başvuruların yapılacağı kuruluşlar TUBİTAK tarafından bildirilecek. Bu başvuruların ilk kısmı 10 Nisan ile 28 Nisan, ikinci kısmı ise 1 Ağustos ila 15 Ağustos arasında gerçekleşecek. Bu programda yaklaşık 62 milyon lira civarında desteği genç girişimcilerle buluşturacağız. Üst limit 150 bin lira ve yüzde yüz hibe" diye konuştu.

"KOSGEB İLE BAŞLATTIĞIMIZ PROJEDEN 82 BİN KOBİ FAYDALANDI"

KOSGEB ile bir program başlattıklarını anlatan Özlü, "Yaklaşık 11 milyar lira civarındaki bir krediyi desteği ihtiyaç duyan mikro KOBİ'lerle buluşturuyoruz. Bugün itibariyle 82 bin KOBİ bu destekten faydalandı. Piyasaya 2 milyar 200 milyon lira para girdi. İşlemler devam ediyor. 185 bin KOBİ inşallah ilerleyen süreçte bu destek istifade edecek. Süreç hızlandı. İlk başlarda bankalarda şikayetler vardı. Şuanda günde yaklaşık 10 bin KOBİ bu destek istifade ediyor. İnşallah 460 bin 167 KOBİ'nin tamamı bu destekten faydalanacak. Bunu günlük olarak takip ediyoruz. Ankara merkezden gönderdiğimiz 100'e yakın arkadaşımız illerde bu süreci takip ediyor" şeklinde konuştu.

(Ahmet Faruk Çabuk/İHA)

Kaynak:IHA