Bakan Soylu, Karadeniz’deki Göçmen Kaçakçılığına Dikkat Çekti

Bakan Soylu, Karadeniz’deki Göçmen Kaçakçılığına Dikkat Çekti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 13 Ağustos'tan önce Karadeniz'de herhangi bir mülteci vakasının olmadığını belirterek, "13 Ağustos'tan bugüne kadar...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 13 Ağustos'tan önce Karadeniz'de herhangi bir mülteci vakasının olmadığını belirterek, "13 Ağustos'tan bugüne kadar Sahil Güvenlik Komutanlığımızın Karadeniz'deki mülteci yakalama sayısı toplamda 834 kişi. Az bir rakam değil. Sıfırdan 834'e çıktı. Jandarma'mızın da karada bota binmeye hazırlanırken yaptığı yakalamalarda ele geçen mülteci sayısı 237. Toplam 1071 mülteci yakalaması gerçekleşiyor" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çaykara ilçesinde partisinin 6. Olağan İlçe Kongresine katıldı. Kefken açıklarında batan mülteci teknesi ile ilgili konuşan Bakan Soylu, "Son zamanlarda karanlık bir akıl altan alttan, gizli gizli bu bölgeye huzursuzluk enjekte etmeye burayı bir risk alanı olarak göstermeye eylem ve faaliyetlerini buraya kaydırmaya çalışmaktadır. Dün içimizi acıtan bir hadise yaşandı. Kefken açıklarında bir mülteci teknesi battı. Şuana kadar aldığım haberle 21 kişi hayatını kaybetti. Birçok insan şaşırdı. Karadeniz'de mülteci teknesinin ne işi vardı. Daha önce olmayan bir hadise ilginç bir şekilde gerçekleşti. Geçtiğimiz 13 Ağustos'tan önce Karadeniz'de herhangi bir mülteci vakası yoktu. Ancak ne oluyorsa birileri hangi düğmeye basmaya çalışıyorsa bu tarihten sonra Karadeniz'de bir mülteci geçişi hareketlenmesi başlıyor. Sahil güvenlik, jandarma, emniyet ve sınırları koruyan askerlerimiz teyakkuza geçiyor. 13 Ağustos'tan bugüne kadar Sahil Güvenlik Komutanlığımızın Karadeniz'deki mülteci yakalama sayısı toplamda 834 kişi. Az bir rakam değil. Sıfırdan 834'e çıktı. Jandarma'mızın da karada bota binmeye hazırlanırken yaptığı yakalamalarda ele geçen mülteci sayısı 237. Toplam 1071 mülteci yakalaması gerçekleşiyor. Bunların bir kısmı da Romanya'ya geçti. Ağustos'un ortasında bunu fark ettik. Acaba ne tezgâhlıyorlar, ne oyunu kuruyorlar, ne yapıyorlar?" dedi.

Karadeniz'de yakın tarihe kadar terör hadiselerinin yaşanmadığını kaydeden Bakan Soylu, "Ama bakıyorsunuz ki biz Doğu ve Güneydoğu'da PKK'nın ümüğünü sıktıkça birer ikişer burada eylem yapmaya ve bu bölgeyi huzursuz etmeye çalışıyorlar. Eren Bülbül kardeşimizin şahadeti. 15 Temmuz'un hemen ertesinde Maçka'da 3 polisimizin şahadeti ile neticelenen terör saldırısı böyle bir aklın neticesidir. Mesele gayet açık ve nettir. Türkiye'de her noktada bir huzursuzluk her noktada bir ekonomik kayıp her noktada insan hayatına dair bir tehlike algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Terör operasyonu yapıyoruz. Sivil kayıp var diyorlar. Karadeniz, Trabzon turizmin yeni incisi. Huzurlu ve güvenli bölge diyoruz. Saydığım hadiselerle bunu yaralamaya çalışıyorlar. Acaba bir eylem çıkartabilir miyiz, engelleyebilir miyiz? Bu gelişimi durdurabilir miyiz anlayışı içindeler. Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasını engellemek için ellerine geçen irili ufaklı her taşı atıyorlar. Mesele Karadeniz meselesi değil. Mesele Türkiye'yi adeta bir sorun adası olarak göstermeye çalışma meselesidir. Ama bu doğru değil" şeklinde konuştu.

"Her birlikte bizim üzerimize geliyorlar"

"Biz yükselmek istedikçe zayıflatmak istiyorlar" diyen Bakan Soylu, "Biz zenginleşmek istedikçe bizi fukaralıkla terbiye etmek istiyorlar. Biz üniversitelerimizi kurdukça bizi cehaletle imtihan etmek istiyorlar. Biz birleşip büyüdükçe acaba nereden Türkiye'yi böleriz, parçalarız diye bir anlayış ortaya koymaya çalışıyorlar. Biz inancımıza, geleneklerimize, dinimize ve değerlerimize sahip çıktıkça hangi televizyon dizileri acaba kültür erozyonu olgunlaştırırız diye bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyorlar. Biz etrafımızdaki coğrafyaya el uzattıkça o coğrafyaları daha nasıl keşmekeş ve karmaşık bir hale getiririz diye bir anlayış içerisindeler. Her birlikte bizim üzerimize geliyorlar. Almanya'da seçim yaparlar konusu Türkiye olur. ABD'de olay yaparlar konusu Türkiye olur. Etrafımızdaki coğrafyada olay oluştururlar konusu Türkiye olur. Türkiye'nin gücünü, medeniyet değişimini, anlayışını, demokraside olan gelişmesini acaba nasıl engellemeye çalışırız bunun hesabı içerisinde olurlar. Karmaşık hiçbir taraf olmasın diye bir çarpışma içerisinde olurlar" diye konuştu.

"CHP ve HDP'nin kaderi aynı noktaya gitmektedir"

CHP ve HDP'nin kaderinin aynı noktaya gitmek olduğunu kaydeden Bakan Soylu, "Bir Kılıçdaroğlu anlamıyor. Adam duvara toslayacak ya, televizyonda konuşma yapıyor, diyor ki "ABD'de Tayyip Erdoğan'a görüşmeyecek, göreceksiniz" diyor. Tam onun ardından Amerikan başkanıyla görüşülüyor. Ben CHP'li arkadaşlarımıza da hakikaten Allah'ta sabır ihsan ediyorum. Ya nasıl tahammül ediyorlar? Nasıl sabrediyor ve nasıl böyle bir siyaset üslubuyla yollarına devam ediyorlar? Ben bunu anlamakta inanın zorlanıyorum. Bir de, PKK'nın sözde temsilcisi Osman Baydemir hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Yani esas ona gülüyorum. Suçluyu övdüğüm için suç duyurusunda bulunuyor. Yarabbi Resulullah deveye sormuşlar boynun neden eğri diye, demiş ki nerem doğru ki. Adamların hiç tarafı ve yaptıkları hiçbir şey doğru değil. PKK ile kol kola yürüyeceksin, cenazelerinde boy göstereceksin, önlerinde ceketini ilikleyeceksin sonra da bize hava atmaya çalışacaksın. Onu bu millet yemez. İtibarları sıfır olmuştur. Güneydoğu'da sıfır olmuştur. CHP ve HDP'nin kaderi aynı noktaya gitmektedir. Kendileri de öyle istemektedir. Ama bilmiyorlar ki kol kola girerlerse daha çabuk bir tükenişe doğru ilerleyecekler" ifadelerini kullandı.

"Uzungöl'ü kaçak yapılaşmadan kurtarmalıyız"

Uzungöl için yatırımların sürdüğünü vurgulayan Bakan Soylu, "Uzungöl'ün o meşhur yem yeşil görüntüsü yalnız fotoğraflarda kalırsa biz bundan hem zarar ederiz hem de bir emanete yanlış yapmış oluruz. Uzungöl'ü kaçak yapılaşmadan beton üstü ahşap kaplama halinden hep birlikte kurtarmalıyız. Bu sorumluluk üzerimizdedir" dedi.

Yeni Dersim Eyalet sorumlusu Burak Aydemir etkisiz hale getirildi

Konuşmasının son bölümünde danışmanı tarafından kendisine iletilen notu okuyan Bakan Soylu, "Bizimkiler büyük balığı da yakalamışlar sözde dersim sorumlusuymuş" dedi. Bakan Soylu'nun büyük balıktan kastettiği teröristin ise, "Dersim Ferhat" kod adlı sözde Yeni Dersim Eyalet sorumlusu Burak Aydemir olduğu öğrenildi.

Bakan Soylu, Karadeniz’deki Göçmen Kaçakçılığına Dikkat Çekti

Bakan Soylu, Karadeniz’deki Göçmen Kaçakçılığına Dikkat Çekti

Kaynak:IHA