Bakan Soylu: Rize'de 5 Vatandaşımızı Kaybettik. Kayıp 3 Vatandaşımızı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Bakan Soylu: Rize'de 5 Vatandaşımızı Kaybettik. Kayıp 3 Vatandaşımızı Arama Çalışmaları Devam Ediyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Rize'de meydana gelen sel ve heyelan sonucu 5 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, kayıp ihbarı bulunan 3 vatandaşı arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Rize'de şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle kayıp olduğu bildirilen 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı, ölü sayısı 5'e yükseldi. Güneysu ilçesi Ballıdere köyü Onur mahallesinde sel ve heyelanlar yaşandı. Karaali ailesinin evinin bir bölümü de heyelan sonucu toprak altında kalırken, bugün öğle saatlerinde AFAD ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrasında anne Aynur Karaali (66) ile oğlu Mustafa Karaali (35) ve engelli kızı Ayşe Karaali'nin cansız bedenleri toprak altından çıkartıldı. Çıkartılan cansız bedenler otopsi için Rize Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Muradiye Beldesinde kayıp Cemal Mert ve İzzet Sarıhasan ile Güneysu ilçesi Tepebaşı Köyünde Hasan Arıcı'yı arama çalışmaları devam ediyor.

Dün öğleden sonra başlayan şiddetli sağanak sonucu yamaçtan kayan toprağın bir kısmını yıktığı ahşap evde bulunan ve haber alınamayan 3 kişinin cesetleri çıkarıldı. Buna göre afette yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Öte yandan dün akşam saatlerinden itibaren kayıp oldukları bildirilen Muradiye beldesinde 2, Güneysu ilçesi Tepebaşı köyünde ise 1 kişiyi arama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Merkeze bağlı Muradiye beldesi Orta Mahalle'de yıkılan binanın enkazından Hacere Mert'in cesedi gece geç saatlerde çıkartılmış, kayıp ihbarında bulunulan Güneysu ilçesine bağlı Asmalıırmak köyü muhtar azası Adem Yanık'ın cesedi ise bu sabah evinin yüz metre aşağısındaki dere yatağında bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Rize'de meydana gelen sel ve heyelan sonucu 5 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, kayıp ihbarı bulunan 3 vatandaşı arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Bakan Soylu, Güneysu ilçesindeki Ballıdere Köyünde 3 vatandaşımızın da hayatını kaybettiğini söyledi.

Bakan Soylu, yaptığı açıklamada, "Bugün sabah itibariyle bir vatandaşımızı daha bulduk. İki olmuş idi. Yine sabah gelen bir ihbar çerçevesinde Güneysu'ya bağlı Ballıdere Köyünde bir evin selle karşı karşıya kaldığı ve evin içinde husubat olduğu konusunda ihbar gelince ekiplerimiz oraya ulaştılar. Maalesef orada da 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisini aldık. Biraz önce de o 3 vatandaşımıza ulaşıldı. Allah rahmet eylesin, Allah mekanlarını cennet eylesin. Toplam 8 vatandaşımızla ilgili yapılan arama kurtarma çalışmalarında 5'ini kaybettik. Diğer 3'ü ile ilgili arama kurtarma çalışmalarına enkaz altından ulaşma çalışmalarına veya dere yatağı ve aynı zamanda da eğer denize ulaşmışsa o çerçevede tüm çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

rizede-olu-sayisi-5e-yukseldi-kayip-3-kisi-ise-araniyor-1.jpgrizede-olu-sayisi-5e-yukseldi-kayip-3-kisi-ise-araniyor-2.jpg

zavendikli-mustafa-yildiz-hoca-efendi-kuran-kurslari-kurban-bagisi-022.jpg