Bakan Soylu Rize’deki Sel Bölgesini Havadan İnceledi

Bakan Soylu Rize’deki Sel Bölgesini Havadan İnceledi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanların meydana geldiği Rize’de helikopterle hasar gören köyleri havadan inceledi.

Rize’de dün sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur önce İkizdere ilçesinde daha sonra Çayeli ilçesi ve ilçeye bağlı Madenli Beldesi’nde sel ve heyelanlara neden oldu. Şiddetli yağıştan ötürü ilçe merkezinde Şairler deresi taşınca binaların zemin katlarını ve birçok iş yerini su bastı. Cadde ve sokaklarda park eden ve hareket halinde olan araçlar da sel sularının altında kaldı. Yağıştan dolayı sele kapılarak kaybolan Ali Uzun’un cansız bedenine sabah saatlerinde ulaşılırken, hastanede tedavi gören Havva Tüysüz de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ile birlikte, sel felaketinden etkilenen Rize'de, Çayeli, Madenli ve İkizdere'de incelemelerde bulundu. Soylu, sel bölgesinde havadan da incelemelerde bulundu.

Vali Kemal Çeber koordinasyonunda gelişen çalışmaları, belediye başkanlarıyla değerlendirdiklerini ifade eden Soylu, "Dün akşam söylemiştik, yaklaşık 12 köy yoluna ulaşılamıyordu ve 3 vatandaşımızın orada mahsur kaldığı konusunda bir bilgimiz vardı, 1 vatandaşımız da kayıptı. Kayıp olan Ali Uzun amcamız, tam da heyelanın geldiği bölgede maalesef kaybettik. Allah rahmet eylesin ve yine o evde mahsur kalan 3 kişiden birisi olan ve ayağı kırık olan Havva Tüysüz teyzemiz de hastaneye getirildi ama maalesef o da hastanede hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin." diye konuştu.

Bölgede hasar tespit çalışmalarının başladığını dile getiren Bakan Soylu, “Hasar tespit çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri buradalar. Akşamdan beri bütün ekipler çalışıyorlar. Şu anda ulaşıma kapalı 6 köyümüz var. Onlara da ulaşma konusunda tüm ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Soylu, Rize’deki incelemelerinin ardından şiddetli yağışların yaşandığı ve 4 kişinin hayatını kaybettiği Artvin’e geçerek Artvin’de incelemelerde bulunacak.

bakan-soylu-rize’deki-sel-bolgesini-havadan-inceledi.jpg