Bakan Veysel Eroğlu’ndan Tabiat Turizmi Vurgusu

Bakan Veysel Eroğlu’ndan Tabiat Turizmi Vurgusu
Bakanlığı ile ilgili programlar nedeniyle 2 gündür Doğu Karadeniz illerini gezen orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dün akşam Trabzon'da DSİ Bölge...

Bakanlığı ile ilgili programlar nedeniyle 2 gündür Doğu Karadeniz illerini gezen orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dün akşam Trabzon'da DSİ Bölge Müdürlüğü'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen "Tabiat Turizmi" toplantısı ile ilgili bilgiler verdi.

Gümüşhane Valiliği'ni ziyaret eden ve Vali Okay Memiş'ten bir brifing alan Bakan Veysel Eroğlu, bakanlığı ile ilgili Gümüşhane'de yapılacak 182 milyon TL'lik 17 tesisle ilgili yatırımları anlattı. Ardından dün akşam Trabzon'da DSİ Bölge Müdürlüğü'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen "Tabiat Turizmi" toplantısı ile ilgili konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'de deniz turizminden tabiat turizmine kayma olduğuna ve doğa turizmine gelenlerin ülkeye daha çok para bıraktığına dikkat çekti.

Dün akşam DOKAP kapsamında bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Eroğlu "Buraya turistler o kadar çok gelmeye başladı ki, zengin turistler, artık deniz turizminden tabiat turizmine kayış başladı. DOKAP bu bakımdan çok önemlidir. Biz oturduk bilhassa bu bölgede Rize, Trabzon, Ordu ve Gümüşhane'de "Nasıl tabiat turizmini geliştirebiliriz" diye planlama yaptık. Bu noktada özel sektörü de devreye sokacağız. Buradan özel sektöre teklif ediyorum. Burada muazzam bir yoğunluk var, Körfez ülkelerinden zengin turistler geliyor. Kalabalık geliniyor ve büyük paralar bırakıyorlar. Hem de giderken de bavullarını doldurup gidiyorlar. Deniz turizmine gelen turistler ise her şey dâhil cuzi bir para bırakıyor. Buraya gelen turist 5 bin dolar bırakırken, öbürü 500 dolar bırakıyor. Buraya gelenler bavullarını yöresel ürünlerle doldurup gidiyor, öbürü ise otelde ne varsa onu alıp gidiyor. Bu konuda çok büyük bir hamleyi yapıyoruz. Özel sektöre teklif ediyorum; bu konuda çok büyük teşvik ve imkânlar, ormanda yerler, yer tahsis edeceğiz. Gelecek otelini yapacak, orman köşklerini yapacak. Tabi ki bunlar tabiatla uyumlu olacak, ağaç kesmeden. İnsanlar burada bol oksijen alacak. Gümüşhane'ye gelen ve kalan 10 yaş gençleşir. Bunu oturduk, konuştuk" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, ardından Gümüşhane Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bakan Veysel Eroğlu’ndan Tabiat Turizmi Vurgusu

Bakan Veysel Eroğlu’ndan Tabiat Turizmi Vurgusu

Bakan Veysel Eroğlu’ndan Tabiat Turizmi Vurgusu

Kaynak:IHA