Bakan Yardımcısı Aksu, Rize Gıda Kontrol Laboratuvarını Ziyaret Etti

Bakan Yardımcısı Aksu, Rize Gıda Kontrol Laboratuvarını Ziyaret Etti
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Rize Gıda Kontrol Laboratuvarını ziyaret etti.

Rize Merkez ve Güneysu İlçeleri ve Taşlıdere Vadisi Islahı 5. Kısım Hizmete Alma Töreni'ne katılmak üzere Rize’ye gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Rize'deki ziyaret programı kapsamında Rize Gıda Kontrol Laboratuvarını ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Aksu’ya ziyaretinde Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Tarım ve Orman Müdürü Şafak Bulut ile Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Önder Turan ve diğer ilgililer eşlik etti.

tarim-ve-orman-bakan-yardimcisi-mustafa-aksu-rize-gida-kontrol-laboratuvari-ziyaret-etti--(2).jpg

Tüm laboratuvar birimlerini gezerek laboratuvarda incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Aksu’ya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Turan tarafından laboratuvarın tarihçesi, personeli, birimleri ve buralarda yapılan çalışmalar ve analizler konusunda brifing verildi.

Aksu, laboratuvar çalışanlarına teşekkür ederek laboratuvardan ayrıldı.

tarim-ve-orman-bakan-yardimcisi-mustafa-aksu-rize-gida-kontrol-laboratuvari-ziyaret-etti--(1).jpg

Rize Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü yanındaki binada hizmet veren Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, 21 Ekim 1998 tarihinde kuruldu. Müdürlüğün görev kapsamı gıda ile temas eden her türlü; madde, malzeme, yemlerin güvenliği, hijyen ve kalite analizleri tohumluk kontrol hizmetleridir

Laboratuvarda 2014 yılında TÜRKAK tarafından akredite edilmiş uluslararası standartlarda analizler yapılmaktadır.

Ülkemizin sağlıklı gıda tüketimlerine katkıda bulunmak amacıyla doğru, güvenilir ve zamanında analiz yapan kendisini sürekli yenileyen son teknolojiyi kullanan dinamik ve yenilikçi genç bir laboratuvar olan Rize Gıda Kontrol Laboratuvarı 6 teknik ve 2 idare birimden oluşmaktadır.

Teknik birimler; Numune Kabul ve Rapor Düzenleme Birimi, Fiziksel Analiz Laboratuvar Birimi, Kimyasal Analiz Laboratuvar Birimi, Katkı ve Kalıntı Analizleri Laboratuvarı Birimi, Mikrobiyolojik Analizler Laboratuvar Birimi ve Kalite Yönetim Biriminden oluşurken, İdarî Birimler ise İdari ve Malî İşler Birimi ile Döner Sermaye İşletme Biriminden oluşmaktadır.

tarim-ve-orman-bakan-yardimcisi-mustafa-aksu-rize-gida-kontrol-laboratuvari-ziyaret-etti--(6).jpgtarim-ve-orman-bakan-yardimcisi-mustafa-aksu-rize-gida-kontrol-laboratuvari-ziyaret-etti--(4).jpgtarim-ve-orman-bakan-yardimcisi-mustafa-aksu-rize-gida-kontrol-laboratuvari-ziyaret-etti--(5).jpgtarim-ve-orman-bakan-yardimcisi-mustafa-aksu-rize-gida-kontrol-laboratuvari-ziyaret-etti--(7).jpgtarim-ve-orman-bakan-yardimcisi-mustafa-aksu-rize-gida-kontrol-laboratuvari-ziyaret-etti--(3).jpg