Bakan Yardımcısı Bağcı, Rize’de temaslarda bulundu

Bakan Yardımcısı Bağcı, Rize’de temaslarda bulundu
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Rize’de çeşitli temas ve incelemelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Rize programı kapsamında ilk olarak Vali İhsan Selim Baydaş ve ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’le birlikte ÇAYKUR Ziraat Botanik çay bahçesini gezdi. Burada bulunan çay tarlasında çay hasadı yaparak ÇAYKUR'un çay satış reyonundaki ürünleri hakkında bilgi aldı.

Rize’deki temaslarına devam eden Bakan Yardımcısı Bağcı, Rize Valiliğini ziyaret ederek Vali İhsan Selim Baydaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret öncesi Valilik Şeref Defterini imzalayan Bağcı, daha sonra makama geçerek Vali Baydaş ile bir süre görüşme gerçekleştirdi.

Ziyaretin ardından Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı birimler ile kent genelinde yapımı tamamlanan, devam eden ve proje aşamasında bulanan çalışmalar hakkında değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali İhsan Selim Baydaş ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı’nın yanı sıra; ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Cüneyt Aloğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi, DSİ 224. Şube Müdürü Kasım Kazdal, Bakanlık ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Toplantının ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennilerinde bulunarak konuşmalarına başlayan Vali Baydaş,“Sayın Bakan Yardımcımız Dr. Ahmet Bağcı’nın da katılımlarıyla ilimizde bakanlığımızın hizmetlerine, yatırımlarına yönelik bir istişare ve koordinasyon toplantısı düzenlemiş bulunuyoruz. Kurum müdürlerimizin sunumlarıyla birlikte ilimizdeki yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde ve istişarede bulunacağımız toplantımız hayırlı olsun” dedi.

Rize’de olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmalarına başlayan Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, “Sayın Bakanımızın talimatlarıyla değişik illeri bire bir her yönüyle takip ediyoruz. Rize’de inşallah ÇAYKUR ve çay başta olmak üzere, ormancılıktan, korunan alanlarımızdan, tarımdan, hayvancılıktan, gıdadan başlayarak Bakanlığımızın görev alanına giren konularımızı değerlendireceğiz, masaya yatıracağız, problemler varsa onları değerlendirip yapılan istişareler sonucunda gerekli adımları atacağız. Ben bu toplantının öncelikle Rize ilimize, ülkemize, insanlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün ilimizde devam eden yatırım ve çalışmalar ile hazırlanan projelerin detaylarının sunulmasıyla devam eden toplantı; değerlendirme ve istişarelerin yapılması, koordinasyon gerektiren konuların görüşülmesi ve soruların cevaplanması ile sonlandı.

Bakan Yardımcısı Bağcı, Güneysu'da gençlerle gerçekleştirilen sohbet programına eşlik etti. ÇAYKUR Genel Müdürlüğünü ziyaret eden Bakan Yardımcısı Bağcı, 2023 yılında faaliyete geçen ÇAYKUR’a bağlı Çamlıhemşin Organik Çay Fabrikasında Genel Müdür Alim'le birlikte incelemelerde bulunarak, Çamlıhemşin'e kazandırılan çay satış mağazasının açılışını gerçekleştirdi.

tarim-ve-orman-bakan-yardimcisi-dr-ahmet-bagci-rizede-cesitli-temas-ve-incelemede-bulundu.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum