Bakan Yazıcı: Başbakan Rize'deki Bu Duruma Karşı Ancak...

Bakan Yazıcı: Başbakan Rize'deki Bu Duruma Karşı Ancak...
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Erdoğan’ın tasvip etmediği bu olayın Rize’de sıkça yaşandığını kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, beraberinde Rize Valisi Ersin Yazıcı, Ak Parti Rize Milletvekilleri Nusret Bayraktar ile Hasan Karal, Rize Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ile birlikte Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne gerçekleştirdiği bayram ziyaretinde Rize Belediyesi’nin bünyesine yeni kattığı 40 saniyede 42 metre yüksekliğe uzanabilen itfaiye aracını inceledi. Bakan Yazıcı, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Rize'de de binalar yüksek. Başbakanımız çok tasvip etmiyor, her defasında ikaz ediyor ama maalesef arazi kıtlığı nedeniyle binalar yüksek” dedi.

hayati-yazici-itfaiye-merdiveni-ile-42-metre-yukseklige-cikti-(4).jpg

İtfaiye Müdürlüğünde Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder'den çalışmalar hakkında bilgiler alan Bakan Yazıcı, itfaiyenin kurtarma selesine binerek 42 metre yüksekliğe çıktı. Olası acil durumlarda olaylara eksiksiz ve zamanında müdahale etmenin hayati önem taşıdığını belirten Bakan Yazıcı, Almanya'dan alınarak hizmete sokulan 2 milyon 200 bin lira değerindeki yangın söndürme aracını inceledi. Beraberinde Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile itfaiye aracının kurtarma kabinine binen Yazıcı, 42 metre yükseğe çıktı.

hayati-yazici-itfaiye-merdiveni-ile-42-metre-yukseklige-cikti-(2).jpg

Bakan Yazıcı itfaiye aracından indikten sonra yaptığı açıklamada itfaiye teşkilatının güçlü olması gerektiğini belirterek, "Personelin eğitimi elbette önemli ama araç gereç olmadan kaliteli hizmet yapamazsınız. Rize'de de binalar yüksek. Başbakanımız çok tasvip etmiyor, her defasında ikaz ediyor ama maalesef arazi kıtlığı nedeniyle binalar yüksek. Şimdilik 42 metre yüksekliğinde bir araç ama ileride daha yüksek araçlar olacak. Son derece modern bir araç, 40 saniyede 42 metreye çıkıyor. Eminim ki Rize'de meydana gelecek yangınlarda etkin hizmet sunulmuş olacak" diye konuştu.

hayati-yazici-itfaiye-merdiveni-ile-42-metre-yukseklige-cikti-(9).jpg

hayati-yazici-itfaiye-merdiveni-ile-42-metre-yukseklige-cikti-(3).jpg

hayati-yazici-itfaiye-merdiveni-ile-42-metre-yukseklige-cikti-(5).jpg

hayati-yazici-itfaiye-merdiveni-ile-42-metre-yukseklige-cikti-(6).jpg

hayati-yazici-itfaiye-merdiveni-ile-42-metre-yukseklige-cikti-(8).jpg

hayati-yazici-itfaiye-merdiveni-ile-42-metre-yukseklige-cikti-(10).jpg

hayati-yazici-itfaiye-merdiveni-ile-42-metre-yukseklige-cikti-(11).jpg