Bakan Yazıcı Belediyenin İftar Çadırında

Bakan Yazıcı Belediyenin İftar Çadırında
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Belediyesi’nin iftar çadırına konuk oldu.

Rize Belediyesince sahildeki Kültür Park’ta kurulan iftar çadırında, iftar öncesi vatandaşlara yemek dağıttı, bir süre sohbet etti. Bakan Yazıcı, ardından iftar öncesi yaptığı konuşmada, Ramazanın yardımlaşma duygusunu artırdığını, komşusu açken kimsenin tok yatmaması gerektiğini belirtti. Bakan Yazıcı iftar öncesi konuşmasında “Ramazanın 25. gününde oruçlarımızı açmak üzere Rize Belediyemiz tarafından organize edilen bu güzide yerde hep birlikte orucumuzu açmak için birlikteyiz. Ramazan, bereket, rahmet, mağfiret ayı. Ramazanın güzelliğini,Ramazanın insanın üzerine yerleştiği şefkat ve merhametini üzerimize yerleştiririz.” dedi.

hayati-yazici-iftar-cadirinda-1.jpg

Paylaşmanın, kaynaşmanın, ramazanda dayanışma içerisinde olmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yazıcı, “Bir taraftan oruç borcumuzu eda ederken bununla bağlantılı olarak tevbemizle, dünyada gıdadan uzak, sudan uzak, kıtlıklar içerisinde bulunan insanlara üzülür, onlarla ilgili bir muhasebe yaparız. Dolayısıyla Ramazan demek güzellik demektir. Ramazan demek sevgi demektir. Ramazan bereket demektir, Ramazan şefkattir merhamettir. Tarihimizin derinliklerine baktığımızda toplumsal  dokumuzu gerçekten incelediğimizde bir muhasebe yaptığımızda Türk milletini sosyal anlamda sosyal hayatının en önemli birleştiricisi, bizim yardımlaşma ve dayanışma özelliğimizdir. Komşun açken tok yatmayacaksın.  Senin varsa onda başkasının da hakkı var. Hiçbir zaman komşuluk çevreni unutmayacaksın. Herkesin insan olma özelliğini insanca yaşama hakkına sahip olması gerektiğini hiçbir zaman unutmayacaksın. Bu akşam iftarı hep birlikte açıyoruz ama Ramazanın başından bu yana Rize Belediye Başkanımızın öncülüğünde aliniyet vatandaşlarımızın sağladığı imkanlarla burada bu mekanlarda zengin fakir ayırt etmeksizin hepimiz birlikte tuttuğumuz orucu açıyoruz. Bu büyük bir meziyet. Bu bir paylaşma, bu bir kaynaşma. Gerçekten çok güzel bir oluşum. Bizler de hükümet olarak hiçbir zaman sessiz yığınları, kimsesizleri, imkansızları unutmadık. Yola çıkarken hep şunu söyledik: Kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi olacağız. Bu bizim taahhüdümüzdür, toplumsal sorumluluğumuzun gereğidir. Bu sözü seçim zamanı seçim meydanlarında söyleyip terk etmedik, yankısını boşluğa bırakmadık. Milletimiz yetki verdiği günden itibaren sosyal politikaları gündemimizin en başına aldık" diye konuştu.

hayati-yazici-iftar-cadirinda-2.jpg

Vatandaşın sorunlarına çözüm arayan ve kaynak aktaran bir yönetim anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Yazıcı, "Sağlık hizmetlerinde, eğitimde, özürlü vatandaşların durumlarını düşünün. Evini ısıtamayan vatandaşlarımıza tahsis ettiğimiz imkanları gözönünde bulundurun. Birileri bunu küçümsüyor. 'Odun, kömür, makarna' politikası diyor. Kim ne derse desin, sosyal devlet olmanın gereği, vatandaşını aç açık bırakmamaktır. Çalışacak durumda olanlara da imkanlar ölçüsünde yol açmak, önündeki engelleri kaldırmak suretiyle iaşesini temin edebileceği ortamları oluşturmaktır" şeklinde konuştu.

Yazıcı, konuşmasını sürdürürken iftar vakti geçince, "Vakit olmuştur ama siz yine de hocayı dinleyin. Yanlış bir şey söylemeyeyim, erken oruç açtıran durumuna düşmeyeyim" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmanın ardından Bakan Yazıcı, iftar çadırında vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.

hayati-yazici-belediyenin-iftar-cadirinda-(1).jpg

hayati-yazici-belediyenin-iftar-cadirinda-(2).jpg

hayati-yazici-belediyenin-iftar-cadirinda-(5).jpg

hayati-yazici-belediyenin-iftar-cadirinda-(3).jpg

hayati-yazici-belediyenin-iftar-cadirinda-(4).jpg

hayati-yazici-iftar-cadirinda-4.jpg

hayati-yazici-iftar-cadirinda-3.20130802211739.jpg

hayati-yazici-iftar-cadirinda-5.jpg

hayati-yazici-belediyenin-iftar-cadirinda-(7).jpg

hayati-yazici-belediyenin-iftar-cadirinda-(8).jpg

hayati-yazici-belediyenin-iftar-cadirinda-(9).jpg