Bakan Yazıcı Karda Yürürken Sırtüstü Düştü

Bakan Yazıcı Karda Yürürken Sırtüstü Düştü
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda katıldığı 5’inci Kardan Adam Şenliği'nde karda kayarak sırt üstü düştü.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Rize’nin Ayder Yaylası’nda düzenlenen 5’inci Kardan Adam Şenliği'ne katıldı. Bakan Yazıcı ve Kılıç, şenlik alanında coşkulu kalabalığın alkışları ile karşılandı. Sahneye doğru yürüyen iki bakan kardan dolayı kayganlaşan zeminde oldukça zorlandı. Bakan Yazıcı, bu sırada kayarak sırt üstü düştü. Korumaların yerden kaldırdığı Bakan Yazıcı, ardından yine sendeledi. Bu kez korumalar Bakan’ı iki kolundan sıkıca tuttu.

hayati-yazici-karda-dustu-1.jpg

hayati-yazici-karda-dustu-2.jpg

hayati-yazici-rizede-karda-zor-durumda.jpg

Ayder Davos’u 10’a katlar

Şenlikte konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanı olmaktan, hükümetinde görev yapmaktan gurur duyduğunu belirttiği Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini söyledi.

suat-kilic-rizede.20120129200913.jpg

Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’ın Ayder Yaylası’nı Davos’a benzettiğini hatırlatan Kılıç, “Ayder’i Davos’a benzetmek Ayder’e haksızlık olur. Burası Davos’u 10’a katlar. Bundan sonra Davos benzetmesi yapmıyoruz. Biliyorsunuz Başbakanımız da 'Bir daha Davos’a gitmem' diyor. Ama Ayder’e gelecek. Başbakanımız Ayder’e gelmeden önce Ayder’e ne lazımsa getireceğiz. Telesiyej ve kayak merkezi ile Ayder’i kayak turizminin marka yerlerinden biri haline getireceğiz. Buna inanın, bize güvenin" dedi. Bakan’ın konuşması sırasında sahne önüne gelen bir vatandaş bakan Kılıç’a, “Hastam var bir ambulans lazım" deyince Bakan Kılıç, “Hasta var galiba, ambulans çıkışa gelsin" anonsu yaptı.

Bakan Yazıcı ile Ayder'in ihtiyaçlarını yerinde görmek için Ayder'e geldiklerini ifade eden Bakan Kılıç, ''Bizim hükümetimiz karınca gibi çalışıyor, dev gibi işler başarıyor. Sevgili Rizeliler, Türk milleti, bu dağların güzel insanları, Anadolu'nun bekçileri, herşeyin en güzeline layıksınız. Herşeyin en iyisini ayağınıza getirmek için geceli gündüzlü çalışmak bizim vazifemizdir'' dedi.

suat-kilic-rizede-1.jpg

250 Bin kişi yurt dışına kayağa gidiyor

Bakan Hayati Yazıcı ise Türkiye'nin, dünyanın en güzel coğrafyasında bulunduğunu belirterek, ''Rize de Türkiye'nin en güzel illerinden bir tanesi. Ayder ise Rize'nin nazar boncuğu'' dedi.

Doğu Karadeniz'deki güzelliğin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını kaydeden Bakan Yazıcı, şunları söyledi: ''Hemen yanınızda deniz. Denizden hareket ederseniz yeşilin her tonu var. Yaylaya çıkarsanız her çeşit çiçek ve koku var. Mesele bunu tanıtmak. İnşallah Ayder Davos'u 5'e, 10'a atlayacak. Burada yapılacak kayak tesisi elbette ki buranın ekonomik potansiyelini de artıracak.''

Türkiye'de her yıl yaklaşık 250 bin kişinin kayak yapmak için yurt dışına gittiğini söyleyen Bakan Yazıcı, ''Bizim kayak yapmaya müsait bu kadar güzel ortamımız, mekanlarımız varken insanlarımız niçin yurt dışına kayak yapmaya gitsin- Mesele bunu tespit etmek, keşfetmek ve hizmete sunmak. Bu konuda kararlıyız. hiçbir zaman yapamayacağımız sözleri söylemedik'' dedi.

Bakan Yazıcı, zaman kaybetmeden Ayder'e mükemmel bir kayak tesisi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç ve Yazıcı, Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği'nde yapılan çeşitli yarışlarda dereceye girenlere plaket verdi.

Öte yandan, çok sayıda kişinin kemençe ve tulum eşliğinde horon oynayarak eğlendiği şenlikte, bazı vatandaşlar da şambrel ile kayarak eğlenceli dakikalar geçirdi. Şambrel ile kayarken düşerek yaralanan vatandaşlara, şenlik alanında bulunan ambulansta müdahale edildi.

1.20120129201044.jpg

-Spor Yatırımları Değerlendirme Toplantısı-

Bir süre şenlik alanında vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Kılıç ve Yazıcı, daha sonra ''Spor Yatırımları Değerlendirme Toplantısı''na katıldı.

Rize'de bulunan ve yapımı süren spor tesisleri hakkında sunumu Bakan Yazıcı ile birlikte dinleyen Bakan Kılıç, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'tan, Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları arasında yapılması planlanan teleferik ve telesiyej projesi hakkında bilgi aldı.