Bakan Yazıcı Rize Valiliği'nin İftarında Şehit Aileleriyle Buluştu - VİDEO

Bakan Yazıcı Rize Valiliği'nin İftarında Şehit Aileleriyle Buluştu - VİDEO
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, şehit ve gazi aileleri onuruna düzenlenen iftar programında hemşerileriyle buluştu.

Bakan Yazıcı, memleketi Rize'de Rize Valiliği tarafından Yakamoz Restoranda şehit ve gazi aileleri onuruna düzenlenen iftar programında hemşerileriyle buluştu. İftar öncesi Rize Milletvekili Hasan Karal ve Rize Valisi Nurullah Çakır ile masaları tek tek dolaşan Bakan Yazıcı, şehit ve gazi aileleri ve yakınları ile yakından ilgilendi, onlarla sohbet etti, sorunları ve talepleri dinledi, notlar aldı. İftar sonrası konuşmasında ise Yazıcı, Türkiye'nin terörle mücadele noktasında kararlılıkla yürüyeceğini söyledi. Bakan Yazıcı, "Çözüm sürecinde konuşacaksın, tartışacaksın, müzakere edeceksin. Konuşmamak tehlikeli. Hangi sorun olursa olsun sorunun çözümü konuşmak, diyalogda bulunmakla mümkündür. Elbette ki hiç kimse çözüm sürecinde silahın gölgesinde konuşmaz. Elinde silah olanla konuşulmaz. Onun için bu süreci iyi takip edelim." dedi.

RAMAZAN AYINDA YARDIMLAŞMA DUYGULARIMIZ ‘PİK’ YAPIYOR

Yemek sonrası bir konuşma yapan Bakan Yazıcı, Ramazan ayı ve orucun önemine değinerek “Ramazan orucu çok anlamlıdır. Oruç birçok şekilde tarif edilebilir. Ramazan ayınca insan asabileşince bazen, ‘oruçlu oruçlu’ denir. Kabahat oruçta değildir. Kabahat adamda. Orucun kabahati olmaz. Elbette ki insan sağlığı müsaade ediyorsa bu ibadetini yerine getirecek” ifadelerini kullandı.

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-12.20130720232455.jpg

DÜNYADA GÜNLÜK BİR DOLARLA BİR MİLYAR İNSAN GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR

Yazıcı konuşmasında, yardımlaşmanın öneminden de bahsederek, dünyada kaynakların tüketiminde yaşanan adaletsizliklerden bahsetti. Türkiye’de Ramazan ayında yardımlaşma duygusunun “pik” yaptığına da vurgu yapan Bakan Yazıcı, “Ramazan ayında bizim yardımlaşma duygularımız çok daha güç kazanır; ‘pik’ yapar. Dünyaya bu perspektiften baktığımız zaman insanlığın çok iyi bir yerde olduğunu söylememiz mümkün değil. Dünya Bankası verilerine göre açlık ölçüsü olan 1 dolar ile 1 milyar insan geçinmek zorunda. 1 milyar insan açlık sınırında. 1,15 dolar yoksulluk sınırıdır. Dünyada günlük bu rakam ile geçirmek zorunda olan insan sayısı 2 milyarın üzerindedir. İslam ülkeleri arasında fert başına milli geliri en yüksek olan ülke Katar’dır. Katar’da bir kişinin yıllık milli geliri 53 bin dolardır. Ama bir başka İslam ülkesi olan Etiopya’nın fert başına milli geliri 177 dolardır. Arada 220 kat fark var” diye konuştu.

Gelişmiş ülkelerin, kaynakların tüketimindeki adaletsizliklere göz yumduğunu ifade eden Yazıcı, “Enerjinin her türüne sahip olmak için bazen savundukları insanı ve demokratik değerleri işine gelmeyince göz ardı edebiliyorlar. Bu insanların ölçüsü olmamalı. Adalet, hak ve hakkaniyet kavramının her yerde geçerli olması lazım. Her yerde de aynı hassasiyetle uygulanmalı” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE MİNNETLE ANIYORUM

Yazıcı, şehitlik mertebesinin içi çok dolu bir kavram olduğunu ifade etti. Yazıcı, "Bizim için şehit ve gazi aileleriyle açtığımız iftarlar çok anlamlıdır. Şehitlerimiz olmasa vatanımız ve bağımsızlığımız olmazdı. Böylesine özel anlam yüklü şehitlik kavramına elbette ki hem bu dünyada hem de ahrette mertebelerin en yükseği verilmiştir. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlık diliyor. Şehit yakınlarına metanet diliyorum." diye konuştu.

hayati-yazici-rizede-iftar-programinda.jpg

ÇÖZÜM SÜRECİNDE SÖYLENENLERE TAKILMADAN HEDEFE ODAKLANMALIYIZ

Türkiye'nin terörle mücadele ve terörün Türkiye'den alınması noktasında bütün riskleri yüklenerek kararlı bir şekilde yürüyeceğini söyleyen Yazıcı, "Çözüm sürecini istemeyenler, provoke etmeye çalışanlar, iç ve dış bu coğrafyada kargaşanın var olmasında çıkar düşünenler oldu. Bazı olup bitenleri gazetelerden, televizyonlardan yakından takip ediyoruz. Türkiye'de 76 milyonluk kardeşliği güçlendirme hedefinde hiçbir ayrım yapmadan, vatanın birliği ve bütünlüğü noktasında milletimizin hassasiyetini hiçbir zaman göz ardı etmeden, bu ölçü ve kırmızı çizgiler içerisinde o hedefe doğru odaklanmalıyız. Süreçte hoşumuza gitmeyen, belleğimizi karıştıran, onurumuzu rencide eden davranış sergileyenler vardır ve hep olacak. Bunlara takılmadan büyük hedefe odaklanmalıyız. İnşallah süreçte herkes aklını başına alarak yanlış bir şey yapmaz." şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinin diyalog ile aşılabileceğine dikkat çeken Yazıcı, "Bu süreçte konuşacaksın, tartışacaksın, müzakere edeceksin. Konuşmamak tehlikeli. Hangi sorun olursa olsun sorunun çözümü konuşmak, diyalogda bulunmakla mümkündür. Elbette ki hiç kimse çözüm sürecinde silahın gölgesinde konuşmaz. Elinde silah olanla konuşulmaz. Onun için bu süreci iyi takip edelim." ifadelerini kullandı.

SENİ ALLAH GÖNDERDİ BANA!

İftar programında masaları dolaşarak şehit ve gazi yakınları ile sohbet eden Yazıcı, şehit annesi 75 yaşındaki Fatma Kalendir'in yanına gitti. Bu sırada şehit annesi Bakan Yazıcı'ya "Seni bana Allah gönderdi, gel bakalım" dedi, emekliği yaklaşan memur oğlunun lojmandan çıkarılmak istendiğini belirterek yardım istedi. Yazıcı, şehit annesinin sorunu ile ilgileneceğini belirterek not aldı.

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-1.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-20.20130720220451.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-19.20130720220503.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-23.20130720220527.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-22.20130720220559.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-21.20130720220611.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-24.20130720220621.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-2.20130720220638.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-4.20130720220654.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-18.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-8.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-3.jpg

rizede-sehit-ve-gazi-ailelerinin-iftar-yemegi.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-5.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-6.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-7.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-25.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-9.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-10.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-11.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-13.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-14.jpg

hayati-yazici-rizede-sehit-aileleri-iftarinda-15.jpg