Bakan Yazıcı'dan Bayram Mesajı

Bakan Yazıcı'dan Bayram Mesajı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Yazıcı mesajında şunları kaydetti:

Ramazan Bayramının ikinci günü (20 Ağustos Pazartesi günü) saat 13.00'daki Rize Cumhuriyet Meydanı'ndaki bayramlaşma törenine katılmak üzere 20 Ağustos Pazartesi günü sabah saatlerinde Rize'ye gelecek olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, yayımladığı bayram mesajında "Maddi ve manevi olarak yenilenme ayı olan Ramazan’ın ardından, Ramazan Bayramı’nı idrak etmenin mutluluğunu, güzelliğini yaşıyoruz." dedi.

Mesajında "Ramazan ayının kendine has manevi ve kültürel dokusu, güzellikleri vardır. Milletimiz yüzlerce yıldır bu güzellikleri öylesine coşkuyla yaşamaktadır ki bizde sadece Ramazan ayına ait eğlenceler, etkinlikler, programlar yapılmaktadır. Ramazan ayında sosyal ve ticari hayat da canlanmaktadır." ifadelerine yer veren Bakan Yazıcı, mesajında şunları kaydetti: Bu ay boyunca fakir-fukara, garip gureba gözetilir; hastalar, yaşlılar ziyaret edilir; gönüller alınır. Millet olarak sadece ülkemizdeki değil, tüm dünyadaki yoksul ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin yanında olmak, onlara maddi ve manevi destek vermek bizim hem tarihimizden hem de mensubu olduğumuz kadim medeniyetten bugüne kadar ulaşan en önemli kültürel miraslarımızdan biridir. Yardım etmek, düşenin elinden tutmak, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin ihtiyacı olanın, güçsüzün, muhtacın yanında olmak milletimizin en güzel vasıflarından ve bizi bizi yapan toplumsal değerlerimizden biridir.

Ramazan ayı işte bu yardımlaşmanın, ‘bir’ olmanın, birlik olmanın, kardeş olmanın en güzel örneklerinin yaşandığı zaman dilimidir.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, mesajında son olarak Ramazan Ayının; evimizin bereketi, gönlümüzün huzuru olduğuna vurgu yaparak "Ramazan ayının getirdiği bu güzellikleri Ramazan Bayramıyla tamamlarız. Millet olarak Ramazan ayını da Ramazan Bayramını da kendimiz için değil; yoksulu, fakiri, ihtiyaç sahibini, yaşlıları, çocukları, güçsüzleri sevindirmek; onların derdine derman olmak arzu ve çabasıyla geçiririz. Ramazan ayının ve Ramazan Bayramı’nın güzelliği işte buradan gelir. Çünkü en büyük mutluluk bir başkasını mutlu edebilmektir; hiç tanımasa dahi sadece ihtiyaç sahibi olduğu için başkalarına el uzatmaktır. Milletimiz bu yardım elini dünya üzerindeki her noktaya uzatmak ve ulaştırmak konusunda emsalsiz bir örnek teşkil etmektedir. Yüzlerce yıldır barış ve adalete öncülük etmiş bir medeniyetin mirasçıları olarak geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu bayram iklimini her yere taşımaya devam edeceğiz. Bu güzellikleri her daim yaşamak ve yaşatmak temennisiyle, aziz milletimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, sıhhat, afiyet ve huzur içinde bir bayram geçirmeyi, Ramazan ayının güzelliğinin ve bereketinin tüm aylara ve coğrafyalara yayılmasını diliyorum." dedi.