Bakan Yazıcı'dan Bonzai Açıklaması

Bakan Yazıcı'dan Bonzai Açıklaması
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bonzai denilen insana zarar verici aklını kaybetmesine yol açacak öldürücü sonuç doğurucu bu tür ürünlerin hareketi ile çok etkin bir mücadele sürdürdüklerini açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bonzai ile ilk defa gümrüklerde 2008 yılında karşılaştıklarını belirterek ailelerin bu illete karşı çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda Trabzonlu işadamları ile istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, AK Parti İl Başkanı Adanan Günnar ve iş adamları katıldı.

hayati-yazici-trabzonda.jpg

Toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bonzai’nin 2008 yılında Macaristan, Hollanda ve İtalya’dan geldiğini tespit ettiklerini belirterek, “Bonzai denilen ürünü ilk defa gümrüklerde 2008 yılında gördük. Macaristan, Hollanda ve İtalya’dan geldiğini tespit etmişiz. Daha sonraki yıllarda bunun çıkış yeri Çin olmuştur. Çok küçük parçalar halinde gelmiştir. Bunun çok fazla konuşulması da ilgi uyandırıyor. Uyuşturucuya bağımlı kesim nezlinde. Bu kesim herhangi bir madde kullanıyorsa, temin ediyorsa bonzaiye de merak eder hale geliyor. Çok fazla konuşmamak lazım” dedi.

“UYUŞTURUCU İÇİN ÖZEL EKİPLERİMİZ VAR”

Uyuşturucunun hızlı kargo yöntemiyle getirildiğini belirten Yazıcı, “Ama bilesiniz ki bonzai denilen insana zarar verici aklını kaybetmesine yol açacak öldürücü sonuç doğurucu bu tür ürünlerin hareketi ile çok etkin bir mücadele sürdürüyoruz. Belirli ölçülerde yakalamalarımız var. Özel ekiplerimiz var. Özellikle hızlı kargo yöntemiyle ulaştırılıyor. Biz şimdi onları fiziki aramaya tabi tutuyoruz, x-ray cihazlarından geçiriyoruz. Ayrıca yurtdışından getirdiğimiz uyuşturucu ile mücadelede çok verimli sonuç aldığımız eğitilmiş köpeklerimizi bonzaiden mücadelede devreye sokmuş oluyoruz. Uluslararası ekiplerle hem yurtiçinde hem de yurtdışında çalışmalarımız var. Ama aileler olarak çok duyarlı olmamız gerekiyor” diye konuştu.

hayati-yazici-trabzonda-1.jpg